Avocado Gang: Avokádo v hlavní roli

Autor: Barbora Votavová
Datum: 22. 7. 2019
Foto: Bára Votavová

Vsadit na jednu jedinou surovinu je nuda. Říká kdo?!

Pokud si myslíte, že vás avokádo na jídelníčku pražského bistra už nemůže překvapit, připravte se na něco, co jste ještě neviděli. První avokádová restaurace v Praze se rozhodla ukázat exotickou surovinu v úplně novém světle! Na skvělé pokrmy z plodu hruškovce přelahodného si do Avocado Gangu můžete zajít, ať už máte chuť na slané či na sladké, chcete si vychutnat pomalou snídani, oběd s kolegy i romantickou večeři.

Majitelkou bistra je Karolina Konečná, která je známou tváří české gastro scény. Původní profesí novinářka, autorka oblíbené Kuchařky z ostrova Sardinie a jedna polovina stojící za dalším velmi úspěšným karlínským podnikem – Proti proudu. V kuchyni pak kouzlí společně s šéfkuchařem Ivem Koudelkou. Právě on je autorem receptů, ze kterých vám budou oči přecházet. Jídla v Avocado Gangu jsou famózní nejen co se chuti týče. Zkušený šéfkuchař je ladí do posledního detailu, do posledního okvětního plátku, který pokrm zdobí.

Doporučit tak jen jedno jediné jídlo, bez kterého by se vaše návštěva neměla obejít, je nadlidský úkol. Ze snídaňového menu podávaného od 8 hodin do 11:30 jsou největším lákadlem sladko-slané avokádové lívance se slaninou, opečeným banánem a jablečným čatní. Jakkoli bláznivě může tato kombinace znít, věřte, že nebudete chtít na talíři nechat byť jen jediný drobeček. Báječné je ale i avokádo s vejcem Benedikt, které doplňuje avokádové máslo s kouskem křupavého chleba.

Hlavní chody nejsou za snídaněmi ani trochu pozadu. Takový avo burger s batátovými hranolkami nebo bylinkové éclair s kachními plátky a kokosovým créme fraiche rozhodně stojí za ochutnání. No a nesmíme zapomenout samozřejmě ani na dezerty. Naším favoritem je avokávodo-limetkový cheesecake. Krémový, svěží, tak akorát sladký.

Netradiční koncept bistra pak podtrhuje zajímavý interiér, o který se postaral architektonický ateliér Mimosa. Interiéru dominuje devítimetrový pestrobarevný stůl a kolem něj spousta barevných židlí. Usadit se můžete i po stranách k menším světle šedým stolům, které nabízejí o trochu více soukromí.