Jan Paukert Bistro: Designové bistro navazuje na tradici legendární české značky

Autor: Barbora Votavová
Datum: 23. 9. 2019
Foto: Barbora Votavová

Co fungovalo před sto lety, nemůže fungovat v 21. století. Říká kdo?!

Kdo by neznal obložené chlebíčky od Paukerta! Tradice známého pražského lahůdkářství sahá až do roku 1916, tedy ještě před samotným vznikem republiky. Na Národní třídu si kdysi chodívala pochutnat prvorepubliková smetánka. Podnik navštěvovali Ema Destinnová, Jan Werich, Hugo Haas a spousta dalších osobností. Komik Vlasta Burian prý dokonce u Paukerta pořádal vyhlášené chlebíčkové večírky. 

Původní lahůdkářství na Národní třídě sice už několik let neexistuje, ale v Karlíně na Rohanském nábřeží najdete bistro nesoucí stejný název, které se snaží na svého vyhlášeného předchůdce navázat. Jen s novodobější tváří.

Jan Paukert Bistro sídlí v přízemí business centra a snaží se propojit historické kořeny značky s moderním prostředím. Cílem je udržet vysoko nasazenou laťku kvality gastronomie, se kterou je jméno Paukert spojováno. A současným majitelům se to daří celkem s noblesou.

Návštěvníci mohou v restauraci trávit klidně celý den. Bistro má bohatou snídaňovou nabídku, podává polední menu, které najdete vždy na týden dopředu na webu nebo na sociálních sítích, a nechybí ani večeře. Posedět tu můžete také nad skleničkou vína nebo šálkem kávy. A legendární chlebíčky samozřejmě nesmí chybět! Výběr je široký, ale klasický se šunkou a vajíčkem je stejně nejlepší. Paukert se také pyšní vlastní pekárnou, a tak si tašku plnou dobrot můžete vzít s sebou domů.

Vzdušný a prostorný interiér zdobí moderní nábytek, který je laděný do světlých a přírodních tónů. Zeď kolem baru zdobí dobové fotografie a texty mapující klíčové okamžiky vývoje značky Paukert od jejích počátků až po dnešní nový koncept. Příjemný prostor se skvěle hodí na pracovní schůzky, ale i práci mimo kancelář.