Favoreat Sandwich: Z lásky k chlebu

Autor: Barbora Votavová
Datum: 4. 11. 2019
Foto: Barbora Votavová

Že sendvič jako oběd nestačí? Tak to neznáte ty z Favoreatu!

Kam pro rychlý oběd v Karlíně, když nemáte času nazbyt? Kde vzít občerstvení na meeting? Co dobrého objednat na firemní brunch? Nebo kam zkrátka a dobře pro ty nejlepší sendviče v Praze? Vyrazte směr Favoreat Sandwich, malého bistra na Rohanském nábřeží, a máte vystaráno! Dveře jsou tu otevřené každý všední den od 11 do 14 hodin.

Čerstvé, zapečené, s masem, s lososem, vegetariánské, v chlebu, v housce a dokonce i bezlepkové. Svého favorita mezi sendviči si tu najde opravdu každý. Stačí si jen vybrat z vitríny ten, na který máte největší chuť (a že rozhodování není ani trochu jednoduché). Mezi největší hvězdy tu patří Ital – focaccia, bresaola, rukola, olivová tapenáda a sušená rajčata. Po tomhle kousku se vždycky okamžitě zapráší. Skvělé je ale i hipstrami se smaženou cibulkou nebo obří houska s krémovým sýrem a uzeným lososem. Největším plusem podniku je otevřená kuchyně, a tak máte přímo pod dohledem, s jakou péčí a láskou tu všechny ty dobroty připravují.

Jakmile zdoláte tu nejtěžší zkoušku a vyberete si, nejmilejší obsluha pod sluncem vám sendvič(e) nachystá, jak potřebujete. Pokud si chcete vzít jídlo s sebou, pečlivě vám ho tu zabalí, zavážou provázkem a v případě potřeby dají i do papírové tašky. Sendviče si ale můžete sníst také přímo na místě. Na stojáka u malého pultu uvnitř nebo venku u fešných okýnek obložených dřevem.

Na žízeň tu nabízí několik druhů limonád nebo také nealkoholické pivo. Kafe tu mají italské, takže žádná velká hipsteřina. Pokud máte raději výběrovku, radši si pro kafe zajděte do kavárny Kafe Karlín, která je nedaleko.