Vegan Life: Rychle, zdravě a vegansky

Autor: Barbora Votavová
Datum: 2. 12. 2019
Foto: Barbora Votavová

Bez masa se pořádně nenajíš. Říká kdo?!

Věděli jste, že Praha patří mezi desítku nejlepších měst pro vegany na světě? A dokonce i do první pětice měst s největším počtem veganských restaurací na hlavu? Vyplývá to z žebříčku kalifornské společnosti HappyCow, která funguje jako platforma pro všechny veganské restaurace. Milovníci veganské kuchyně nemají v Praze o skvělé podniky rozhodně nouzi a svou trochou do mlýnku přispívá i karlínská restaurace Vegan Life, kterou najdete hned u metra.

Bistro nabízí veganskou kuchyni s asijským nádechem. Na půl funguje jako samoobslužný bufet, kdy si na talíř naberete všechno, na co máte chuť, a u poklady zaplatíte jídlo na váhu. Zároveň tu ale mají také klasické stálé menu. Nabídka je opravdu bohatá a pochutná si tu jistě vegan i ten, kdo veganskou stravu vůbec neřeší.

V bufetové nabídce najdete třeba pečené brambory se sojanézou, zeleninu upravenou na tisíc způsobů, asijské nudle s tofu, sushi nebo nejrůznější vege omáčky. Ve stálém menu pak závitky, thajské kari nebo tradiční nudlovou polévku Bun Rieu. Za ochutnávku stojí také výborné bramborové placky nebo wrap s avokádem.

Nejen dobrým jídlem vás však v karlínském útočišti pro vegany okouzlí. Vzdušný a prosvětlený interiér s nádhernými klenutými stropy podniku opravdu sluší. Na první pohled zaujme atypické osvětlení – přední místnost osvětluje několik měděných světel a zadní část zkrášluje na padesát lampionů. Typově sice nejde o restauraci, kam byste vzali klienta na pracovní schůzku nebo svou drahou polovičku na rande, ale proč by se člověk nemohl cítit příjemně a útulně i během obyčejné obědové pauzy.