Tea Mountain: Čajovna pro hipstery i fajnšmekry

Autor: Barbora Votavová
Datum: 9. 12. 2019
Foto: Barbora Votavová

Do čajovny chodí jen ti, co nosí batikovaná trička a jsou zažraní do ezoteriky. A to říká kdo?!

Zapomeňte na rušné město, stres nechte za dveřmi a ponořte se do světa uklidňujících vůní a jedinečných chutí. Tea Mountain je splněným snem každého milovníka čaje. Tento osobitý podnik, který v Karlíně funguje přesně šest let a najdete ho jen kousek od kavárny Můj šálek kávy, přináší nový zážitek z přípravy, prodeje i degustace čaje.

Tea Mountain je dva v jednom. Na jedné straně čajový obchod, ve kterém seženete vše pro domácí přípravu čaje, od nádherné keramiky až po lístky ze všech koutů světa. A na té druhé je Tea Mountain moderní stylová čajovna. Nečekejte tady okoukanou klasiku. Žádné zouvání z bot, žádné vonné tyčinky, žádné batikované plachty na stěnách a když si tu uděláte fotku na Instagram, nikdo se nebude pohoršovat.

Můžete tu ochutnat široký výběr čajů z Indie, Japonska, Číny nebo Nepálu, a zkusit tak celou řadu exotických a zajímavých chutí. Pokud jste čajový začátečník a nevíte, který čaj je pro vás ten pravý, nebojte se poprosit o radu. Obsluha je tu velmi příjemná a do čajů skutečně zapálená. My jsme si při návštěvě nechali doporučit podzimní sklizeň Darjeelingu Arya Ruby. A byla to trefa do černého. Doslova.

Na své si tu přijdou také milovníci designu. Lenka Křemenová a David Maštálka z ateliéru A1Architects vytvořili příjemný minimalistický prostor, který připomíná posezení v pohádkovém lese. Interiér je laděný do zemitých barev a prim tu hraje dřevo, které tlumí černý kov. Zlatá klenutá linie pak rozděluje prostor na dvě části. Světlá s prodejním pultem slouží k prodeji a ta tmavá, útulnější, se třemi malými stolky je pro hosty, kteří si chtějí čaj vychutnat přímo na místě.