#1 V Karlíně to žije!

Autor: Barbora Votavová
Datum: 22. 6. 2020
Foto: Barbora Votavová

Jakmile padne šestá večer nebo je čas dovolených, je v Karlíně mrtvo. Říká kdo?!

Farmářské trhy u kostela (od května každý pátek a sobotu)

Místo plné farmářských produktů i toho nejlepšího z místních podniků a obchodů, to je Karlín Market. Každý pátek od 8 do 18 hodin nebo v sobotu od 9 do 15 hodin si můžete vedle karlínského kostela užít báječnou atmosféru farmářských trhů, dobře se najíst a napít, nakoupit si kvalitní potraviny přímo od farmářů a o víkendu se pobavit s celou rodinou při hudebním vystoupení.

www.facebook.com/karlinmarket

Kasárny Karlín slaví 3. narozeniny (ve středu 24. června 2020)

Krásné tříleté výročí oslaví Kasárny Karlín už tuto středu 24. června. Narozeninový večírek začne od brzkého odpoledne ve 13 hodin na kasárenském nádvoří. Vstup je dobrovolný a návštěvníky čeká pestrý program pro celou rodinu. Těšit se můžete třeba na dětské divadlo, ale i vystoupení DJs nebo dva koncerty. Jako první zahraje kapela Oops, ve které vystupuje místní výčepní, vystřídá je U-Prag a party uzavře hvězda devadesátkového disca DJ Dušan.

www.kasarnakarlin.cz/node/1453

Festival mezinárodní kuchyně (v neděli 28. června 2020)

Povolte si pásky u kalhot, už v neděli 28. června se bude v Karlíně hodovat ve velkém! Na Karlínském náměstí proběhne Festival mezinárodní kuchyně, na kterém najdete vskutku bohatou nabídku pokrmů z celého světa. Těšit se můžete na americkou, evropskou i asijskou kuchyni, prodej exotického ovoce a zeleniny nebo také na živé vystoupení kapely Circus Brothers a později Lovesong Orchestra. Součástí festivalu budou také Africké trhy, a tak tu pořídíte největší dobroty ze srdce Afriky od drobných ugandských farmářů – to nejmáslovější avokádo, čerstvé kakaové boby nebo třeba koření ze Zanzibaru.

www.facebook.com/events/541890689836083/

Karlínské letní kino (od června do září)

Rozsáhlé prostory nádvoří Kasáren Karlín slouží od června do září také jako letní kino. Program sledujte přímo na webu Kasáren, kde rovněž najdete odkaz na předprodej vstupenek. Vstupenky můžete koupit i na místě hodinu před začátkem projekce. Na letošní sezónu si pořadatelé připravili domácky klasiky jako jsou Kouř nebo Pozor, vizita!, těšit se můžete také na trháky Vykoupení z věznice Shawshank a Smrtonosná past nebo nedávné novinky Tenkrát v Hollywoodu či oceňovaný český film Vlastníci. Do kina můžete vyrazit tuto sobotu 27. června na film Staříci.

www.kasarnakarlin.cz/cs/program/kino

Pozdní Grand Opening Přístavu 18600 (ve čtvrtek 2. července)

Normálně by v Přístavu zahájili sezonu už na konci dubna, ale to bohužel letos nebylo vzhledem k nastalé situaci možné. Naštěstí se však otvíračka nezrušila úplně, nýbrž přesunula na začátek prázdnin. Vystoupí již tradiční Bratři v tricku, kteří se postarají o číslo plné laskavého a sebeironického humoru okořeněným žongléřstvím. Po nich převezmou party žezlo Ufajr, kteří v Přístavu hráli naposledy před pěti lety. Vstupné je dobrovolné, vaše účast povinná! Touto akcí to ale pouze začíná. Během léta můžete pod širým karlínským nebem navštívit řadu kulturních, komunitních a vzdělávacích akcí pro celou rodinu. 

Kurzy Z pokoje do pokoje (celoročně)

Vyzkoušejte se o prázdninách něco nového, třeba předělat starý nábytek a nahodit mu hezčí fasádu! Naučí vás to Z pokoje do pokoje, neziskovka, která kombinuje re-use centrum se sdílenou dílnou a pořádá kurzy pro veřejnost. Jejich cílem je zachraňovat starý nábytek a ukázat lidem, že opravit si nábytek není žádná věda. Vypsané kurzy čalounění a renovace nábytku na červenec jsou v tuto chvíli obsazené, ale číhejte na jejich web. Třeba se nějaké místo ještě uvolní a alespoň vám neutečou kurzy na srpen.

www.zpokojedopokoje.cz/kalendar-akci