EMA má kavárnu v Karlíně!

Autor: Barbora Votavová
Datum: 10. 8. 2020
Foto: Barbora Votavová

V Karlíně je kafe dost. Říká kdo?!

Krásná, prostorná, designově vychytaná do posledního puntíku (nebo spíš zrnka) a s naprosto vynikající kávou. To je karlínská EMA, která své dveře otevřela na konci července. 

Je to už v pořadí třetí podnik, který tahle legenda mezi pražskými kavárnami má. Jako první byl v roce 2013 EMA espresso bar v ulici Na Florenci, kousek od Masarykova nádraží. Druhý pak o pár let později Alf & Bet, pekárna a kavárna dohromady nedaleko Divadla pod Palmovkou.

Karlínskou Emu najdete blízko metra, na adrese Thámova 13. Nenechte se ale zmást mapou, vstup je z ulice Křižíkova. Otevřeno mají každý všední den od 8 do 18 hodin. Stihnete si tak dát kafe před prací, pak se tu stavíte pro odpolední dávku kofeinu po obědě a zvládnete i večerní klábosení s kamarády u kafe. Na víkendový brunch musíte ale o dům dál. Ema je ideální kavárna, když si chcete vzít kafe s sebou (protože espresso bar, že jo), dát si krátkou neformální schůzku nebo chvilku posedět a jen tak se kochat nádherným, vzdušným prostorem. Nehodí se ale příliš na dlouhé vysedávání s notebookem a vyřizováním haldy pracovních e-mailů. Což kavárně rozhodně na kráse neubírá, naopak!

Pokud znáte Emu z Florence nebo Alf & Bet, v karlínské Emě vás příliš nic nepřekvapí. Myšleno v tom nejlepším slova smyslu. I tady se můžete spolehnout na kvalitní kávu, něco dobrého k zakousnutí a samozřejmě perfektní servis. Je to zkrátka Ema, jak ji známe a máme rádi. 

S jakoukoliv kávou, s mlékem, bez mléka, horkou, ledovou… taky nikdy nemůžete šlápnout vedle. Dokonce si tu můžete pořídit nezbytnosti k přípravě kávy doma a zrnka, která vám odsypou do parádních znovupoužitelných tubusů. Co ale rozhodně musíte vyzkoušet a odnést si domů, je chleba, který sem vozí z Alf & Betu. To je pan král mezi chleby v celém Karlíně, ne-li v celé Praze.