Bob’s BBQ: Trhané maso i sekaná pro fajnšmekry

Autor: Barbora Votavová
Datum: 21. 10. 2019
Foto: Barbora Votavová

Maso v housce nikoho neohromí. Říká ten, kdo ještě nebyl u Boba!

Trhané maso v housce, poctivá sekaná, co se rozplyne na jazyku, nebo tak akorát mastná klobása. Už se vám sbíhají sliny? Tak to si rychle dejte cestu kolem Bob’s BBQ, malého útulného bistra v Karlíně, které uhrane nejednoho masožravce.

Bob’s BBQ najdete kousek od tramvajové zastávky Křižíkova, hned vedle Krystal Bistro. A není to náhoda! Bob’s BBQ je totiž sesterský podnik Krystalu. Ale narozdíl od svého staršího sourozence, který sází na českou kuchyni šmrncnutou francouzským šarmem a je přece jen trošičku víc nóbl, vás Bob naláká na parádní trhané maso v domácím pečivu. Ano, to je všechno. Jednoduchý koncept, ale funguje zatraceně dobře!

A jak to u Boba chodí? Přijdete, omrknete tabuli s nabídkou, vyberete si maso z několika druhů i úprav (to je ten nejtěžší úkol, protože oči by jedly všechno), k tomu nějakou tu přílohu (nebo taky ne), zaplatíte, při troše štěstí ulovíte místo u jediného stolu v bistru nebo se přesunete ven na zahrádku a nakonec se olizujete až za ušima. Nabídka masa a příloh se nijak zásadně nemění, každý den tu ale můžete ochutnat jinou polévku. Co však rozhodně musíte zkusit je jejich stálice na menu – sekaná. To je totiž nebe v puse! Za ochutnávku stojí také perfektně ochucený zelný salát, který dokonale pasuje k trhanému hovězímu.

Aby té dokonalosti nebylo málo, všechnu tu dobrotu pak můžete spláchnout pivem z pivovaru Matuška. V nabídce nechybí samozřejmě ani limonády nebo kohoutková voda, která je zdarma.

Ale ať pořád jen nechválíme, jednu chybičku Bob’s BBQ přece jen má. Otevřeno tu je totiž jenom ve všední dny a to pouze do 18. hodiny. Aby se vám ale přes víkend nestýskalo, maso, slaninu i domácí pečivo vám tu mile rádi zabalí s sebou domů.