Khomfi: Příjemné bistro pro milovníky asijské kuchyně

Autor: Barbora Votavová
Datum: 24. 6. 2019
Foto: Bára Votavová

Další asijské bistro nemá v Karlíně šanci nikoho překvapit. Říká kdo?!

Trochu vietnamské, trochu thajské, trochu indonéské, chuťovým pohárkům i oku lahodící. Takové je jídlo v poměrně novém (funguje od ledna 2019) karlínském bistru Khomfi, které vlastní dva Asijci na rohu Vítkovy a Křižíkovy ulice.

Název restaurace pochází z thajštiny a znamená lampion. V Asii má vypouštění lampionů dlouholetou tradici a pojí se s nimi přání pro lepší zítřky. Tak snad se to vyplní i Khomfi, ale našlápnuto má tedy zatraceně dobře.

Jakmile vejdete do restaurace, už na první pohled vám bude jasné, že tohle není jen tak ledajaké asijské bistro, kterých je po Praze hromada. Designově vychytaný interiér Khomfi působí vzdušně, harmonicky a vskutku komfortně. Dominují mu přírodní materiály a neutrální zemité barvy, útulnost podtrhují živé květiny a ručně šité polštářky. Celkovou atmosféru pak dokresluje nepřehlédnutelná socha buddhy, která byla při návrhu interiéru ústředním motivem.

Menu bistra nabízí bohatý mix jihovýchodních asijských pokrmů – od tradiční vietnamské speciality Bún Bò Nam Bộ, přes oblíbenou thajskou polévku Tom Kha, až po šťavnaté grilované kuřecí špízy podávané s domácí arašídovou omáčkou pěkně v duchu indonéské kuchyně. Ať už ochutnáte cokoliv, pravděpodobně nebudete litovat. Každé jídlo je tu připravované s tou největší péčí a je to znát nejen na chuti, ale také na perfektním servírování. Elegantně naservírované, chuťově harmonické, zkrátka absolutní zen. A nutno říct, že ani na velikostech porcí tady rozhodně nešetří!

Ve všední dny je pak k dostání i “výhodnější” denní menu, které se mění jednou týdně. Vybírat můžete většinou ze třech nebo čtyřech hlavních chodů a k tomu si dát polévku dne. Celé menu vás i s pitím vyjde zhruba na 200 až 250 korun.