Co dělat v létě v Karlíně? Pojďte s námi tančit, cvičit, na skleničku i na film.

Autor: Lucie Nováková
Datum: 9. 7. 2024
Foto: River Rink, Národní památkový ústav, FB Karlín Market

V létě mnoho z nás prchá z města do přírody, na dovolené i na výlety (na ty vám přineseme tipy příště). Ale dnes vám dáme několik tipů, díky kterým si léto užijete i v Karlíně.

Každé úterý na Afro Sunset Party v River Rink Karlín

Prostranství před kancelářskými budovami v River Rinku se po celé léto každé úterý rozezní v afro rytmech s Sani Pragkizerem. Vždy od 19:00 si užijte si #chillureky, osvěžující drinky i pozitivní vibe. Pro více informací klikněte sem.

Každou středu se protáhněte na józe pod širým nebem 

Udělat něco pro sebe, zklidnit mysl a sledovat u toho nebe můžete každou středu od 18:30 v parku u karlínské HolKy. Nezapomeňte si s sebou vlastní jogamatku. Vstupné na vedené lekce je dobrovolné. Toto vstupné místní společnost Rezolv Energy zdvojnásobí a použije ho na charitativní účely. Můžete tak mít dobrý pocit nejen z toho, že jste udělali něco dobrého pro sebe, ale i pro ostatní. Při účasti cizinců budou lekce vedené v angličtině. Více informací o lekcích najdete zde.

Pokud vás neupoutala jóga, zkuste letní skupinové FLOW cvičení, které vychází z mezinárodního konceptu Animal Flow. Jak už detaily napovídají, budete zkoušet pohyby kraba, škorpiona nebo opice. Lekce se konají každou středu mezi 18:00 a 19:00 na karlínské straně lávky HolKa. Více informací se dozvíte tady.

Každý čtvrtek v rytmu latinskoamerického tance

Máte chuť rozvlnit své tělo v rytmu salsy a bachaty? Vyrazte na pravidelné letní workshopy latinskoamerických tanců opět v River Rinku. Mezi 18:00–18:45 vás kroky salsy provedou taneční školy DanceDifferent a Salsaholics. Poté naváže latino party v duchu bachaty a kubánská salsy. Vstupné je 100 Kč na workshop i party. Pro další informace klikněte sem.

Na skleničku na Karlín Prosecco Festival 

V neděli 28. 7. proběhne na Karlínském náměstí Prosecco Festival. Celý den se ponese v duchu osvěžujícího prosecca, středomořských specialit, ale i hudby a tance. I když se bude podávat prosecco, dorazte i s nejmenšími členy rodiny, na které se také v rámci programu myslí. Vše o akci najdete tady.

Letní kino Natočeno v Invalidovně

Začátkem srpna můžete vyrazit do prostor Invalidovny na promítání 3 filmů, které by v místních prostorách natočené. 8. srpna se bude promítat známý film Miloše Formana Amadeus. 9. srpna pak česká komedie Gympl a 10. srpna se můžete těšit na ochlazení v podobě Anděla Páně 2. Filmy se budou promítat v prostranství na nádvoří Invalidovny vždy od 21:00. Vstup na promítání je zdarma. Další informace hledejte zde.