Co krom jídla potřebuje v životě foodblogerka a autorka kuchařek Markéta Pavleje?

Autor: Ondřej Novotný
Datum: 13. 10. 2020
Foto: archiv Markéty Pavleje

Oblíbená foodblogerka, talentovaná fotografka, autorka kuchařek a vášnivá hráčka koňského póla.

V kuchyni nejvíc ujíždím na experimentování s kvasem a výrobě kvasového pečiva.

V mojí ledničce nikdy nechybí máslo.

Z české klasiky mám nejradši koprovku a chodím na ni k mamince. Anebo rajskou v Penzionu v Polích.

Penzion v Polích, Malé Číčovice 26, Číčovice

Ze zahraniční kuchyně miluji tu thajskou a chodím na ni do restaurace NOI.

NOI, Újezd 409, Praha 1

Základní kámen mého šatníku tvoří bílé bavlněné basic tričko.

Naposledy jsem si udělala radost tenisovou raketou.

O víkendech se snažím nepracovat a být s dětmi. Jsme spontánní a hodně víkendů také trávíme u koní.

Naposledy jsem se skvěle najedla v karanténě. Doma.

Můj nejlepší designový úlovek je body bag od Alex Monhart. Dělá mi každodenní společnost.

Alexmonhart, Art.07 Bodybag, 290 eur

Můj kulinářský vzor je René Redzepi.

Cestovatelský zážitek za jídlem, na který nezapomenu, byl opakovaně v Thajsku. V nejobyčejnějších pouličních vývařovnách.

Své největší vychytávky, které mi pomáhají v kuchyni, sbírám pod jednu střechu na svůj e-shop Kitchenetteshop.

www.kitchenetteshop.cz

Můj vysněný gastropodnik by byl zaměřený na jídlo připravované jen z čerstvých a ideálně organických surovin. Byly by tam vlastní fermentované výrobky, domácí kvasové pečivo, lokální a sezonní suroviny…

Knížka, která na mě udělala velký dojem, je trilogie Sapiens, Homo Deus a 21 lekcí od Yuvala Noaha Harariho.

Když chci vypnout, sednu na koně a je už pak úplně jedno, jestli jedu na vyjížďku nebo hrát pólo.

Seriál, který mě v poslední době nejvíc chytil, je Papírový dům na Netflixu.