Vítěz ankety Zlatý kuchař má ve své lednici jen mléko a jogurt. Proč má ale Přemek Forejt vytetovaný česnek?

Autor: Thea Kučerová
Datum: 23. 7. 2019
Foto: archiv Přemka Forejta

V mojí ledničce vždycky najdete mléko do kafe a jogurt. Strašně se mi totiž nechce v mé kuchyni vařit. Nevyhovuje mi to tam. Plánuju stěhování a v novém bydlení chci mít velkou lednici a dobře fungující kuchyň, kde mě to bavit bude.

Naposledy mě okouzlila restaurace IASAI v Bratislavě. Jejich šéfkuchaře znám, byl u nás na stáži. Původním povoláním je zubař, ale vykašlal se na to a řekl, že chce vařit. A udělal dobře. Z jejich jídla jsem byl unešený, mají asijské pokrmy, skvělý ramen, hamachi s lanýži… Byl jsem z toho hotový a jel bych tam zase.

IASAI, Hviezdoslavovo námestie 14, Bratislava, www.iasai.sk

V jídle hřeším fastfoodem. Hrozně mi chutná brněnský Būcheck, mají to dobře mastné, poctivé.

Foodtruck Būcheck, Zelný trh 18, Brno

Nikdy nevařím bez dobrých surovin. A taky rád používám Thermomix, to je takový velký multifunkční mixér, velice dobrá pomůcka.

Rád nosím věci na tělo, prestižky a klobouky TONAK.

Chtěl bych si zahrát v nějakém díle Rockyho. Nebo Bonda, Thora. Nějakého akčního hrdinu. Klaďase, záporáka, to je jedno.

Naposledy mi udělalo radost nové auto. Jsem ambasadorem značky Renault a jezdím v jejich obrovském tanku Alaskan. Beru ho do lesa, k vodě… A taky jsem dostal houpací síť. Tak se těším, až zaparkuju někde v kempu, pověsím síť a budu se houpat.

Poslouchám všechno možné. Dost se to pojí s náladou a počasím. Miluju 30 Seconds to Mars, v létě si pouštím Kygo, když prší, tak anglické kapely jako Arctic Monkeys nebo The Kooks. K večeru mám někdy chuť na oplodňováky. A rád zpívám v autě. Ale spíš krákám.

Z knih mě v poslední době zaujal Mlýn na mumie. Dostal jsem ho ve formě audioknihy od barmana Pavla Tvaroha jako inspiraci na vaření.


Nejlepší dárek, který jsem nedávno dostal, jsou hodinky Prim zvané Pavouk. Je to srdcovka. První jsem měl po dědovi, nechal jsem je zrenovovat, postupně jsem si koupil pár modelů a navázal s nimi spolupráci (foto).

jarvis_5cfa69b0498e11e9e04e8417.jpeg

www.prim.cz

Tetovat jsem se nechal v salonu Enjoy Tattoo v Brně. Začal jsem tam s prvním tetováním, líbilo se mi a sedli jsme si. Nejdřív jsem si nechal napsat Stella by Starlight jako památku na dceru, pak přišel rukáv a hruď. Na ruce mám různou zeleninu: rajčata, baby řepu, fenykl, květák. A v podpaží česnek, aby to tam hezky vonělo.

Enjoy Tattoo, Pekařská 15, Brno

Když se chci v Olomouci dobře najíst, tak vyrazím na Dolní náměstí. Je tam nepálská restaurace, kde mají skvělé kuře tikka masala.

Nepali Restaurant, Dolní náměstí 25/40, Olomouc, www.nepalirestaurant.cz

Nezapomenutelné místo je lyžařská oblast La Plagne ve Francii. Jeli jsme tam v březnu s otcem a byla to velká nostalgie (foto). Cítil jsem se jako malý prcek, když mě táta takhle tahával. Byl jsem rád, že neletíme letadlem a nemáme všechno all inclusive. Naopak: nejvíc jsem si užil dvacetihodinovou cestu autobusem, která byla jako z Účastníků zájezdu.

jarvis_5cfa6983498ec24573550f74.jpeg