#jídlove Lukáše Hejlíka

Autor: Lukáš Hejlík
Datum: 16. 9. 2021
Foto: Adriana Fialová

Před pár lety hrál Jakub Koreis profesionálně hokej, a to v Brně, v kávové Mekce. Dodnes je ale uznávanou hokejovou osobností, s kolegou dělají třeba i oblíbený podcast Bomby k tyči. Nicméně když přestal hrát a vrátil se do Plzně, otevřel si tam s přítelkyní Annou Kučerovou, která ráda experimentuje v kuchyni i za barem, Waltera. A pravda, sází tam na talíře slušné bomby.

Jestli právě teď tipujete, že to jméno podniku odkazuje na film s hvězdným Benem Stillerem alias Walterem Mittym, nepletete se. O pár metrů dál navíc otevřeli další překrásnou kavárnu s pekárnou a vlastními produkty − Mitty.

Nepromeškejte jejich brunch, se kterým si ve Walterovi opravdu skvěle hrají. Evergreeny jako vejce Benedikt, snídaňový halloumi burger nebo nadýchané ricottové lívance s mákem, lemon curd, krémem z bílé čokolády a borůvkovou omáčkou s levandulí prokládají další speciály, které Anna téměř každý víkend vymýšlí. Ať tam v době, kdy je navštívíte, bude na menu cokoliv, máte jistotu, že to bude nádherné, kreativní a především vynikající.

K tomu si dejte skvěle připravené kafe od berlínských Five Elephant! Odpoledne tu frčí koblihy a další krásné sladké a večer pro změnu vymakané drinky. A jasně, ideální je si před cestou do Plzně pustit film − Walter Mitty a jeho tajný život.

Walter – Smetanovy sady 12, Plzeň @walterpilsen

tip: vejce Benedikt

Lukáš Hejlík je gastronomický nadšenec a autor knihy Gastromapa Lukáše Hejlíka, 365.