Plněné tortilly – obědová rychlovka do krabičky i na home office

Autor: Barbora Votavová
Datum: 15. 2. 2021
Foto: Barbora Votavová

Práce, online meeting, práce, další meeting, čas letí, za pět dvanáct, v břiše kručí a kolegové, kteří kdysi otravovali už v deset dopoledne, jestli o obědové pauze vyrazíte na českou klasiku do Lokálu nebo radši na asii do Hong Kongu, jsou ty tam. Na home officu obědovou pauzu promlčíte, ani nevíte jak. Přitom existuje spoustu chutných a rychlých obědů, které zvládnou připravit i začátečníci. 

Jednou z takových obědových rychlovek, kterou doma zvládnete připravit do patnácti minut i s mytím nádobí, jsou plněné tortilly na tisíc způsobů. My vám ukážeme jen dva, ale vaší fantazii se meze nekladou. Tortilly naplňte tím, co máte rádi nebo tím, co zkrátka potřebujete spotřebovat. 

Na přípravu budete potřebovat gril, ale s trochou šikovnosti vám postačí i větší pánev.

Ingredience na dvě tortilly:

  • 2 pšeničné tortilly
  • 2 hrsti rukoly
  • ½ hrušky
  • ½ avokáda
  • 2 plátky eidamu
  • 2 plátky šunky
  • kousek hermelínu
  • lžička meruňkového chutney

Postup:

Před plněním tortillu do poloviny nařízněte, aby se vám později jednoduše skládala. Do jedné tortilly poskládejte hrst rukoly, plátky hermelínu, plátky hrušky a jednu čtvrtinu potřete meruňkovým chutney. Druhou tortillu opět nejprve nařízněte a dejte na ni hrst rukoly, plátky avokáda, plátky eidamu a plátky šunky. Obě tortilly po čtvrtinách složte a dejte na 3 až 5 minut zapéct do grilu.

Tip! Ušetřete si čas s mytím grilu. Stačí když mezi tortilly a gril vložíte pečicí papír.

Další oblíbené kombinace:

Mozzarella – sušená rajčata – avokádo

Kozí sýr – brusinky – krůtí maso

Hruška – gorgonzola – špenát

Jablko – cheddar – med

No a pokud se vám do vaření přece jen nechce, ale na tortillu máte chuť, zaskočte si do okénka Cafe Frida. Tahle karlínská legenda je na mexické chutě totiž expert!