Pracovní oběd v Karlíně? Pět podniků, které vás nezklamou

Autor: Barbora M. Votavová
Datum: 10. 5. 2023

Reprezentativní prostředí, vynikající jídlo a perfektní servis. Přesně tohle chceme od podniku, do kterého bychom se nebáli vzít poobědvat důležitého klienta, byznys partnera nebo zkrátka někoho, na koho bychom rádi udělali dojem. Vybrali jsme pět míst v Karlíně, které pro nás všechna tato kritéria do puntíku splňují.

Krystal

Šneci po burgundsku a sekaná s okurkovým salátem na jednom menu? Skvělá restaurace Krystal kombinuje to nejlepší z české a francouzské kuchyně. Pracovní dny nabízí hotovky v obědovém menu, ale spoustu dobrot najdete i na stálém menu. Týdenní menu se skládá z polévky a pěti pokrmů, večerní menu je o něco bohatší a jeho dominantou jsou především pečená, křehká a šťavnatá masa. My doporučujeme zkusit už zmiňovanou sekanou, francouzskou cibulačku nebo ovocné knedlíky, které směle konkurují těm od babičky. Interiér bistra je vzdušný a elegantní. Dřevěné stoly, velká okna, průhled do kuchyně, na stěnách fotografie starého Karlína. Žádná divočina ani přehnaná romantika, zkrátka příjemné místo, kam se nemusíte stydět vzít klienta nebo obchodního partnera.

Nejen bistro

Výhled na park a kostel na Karlínském náměstí, k tomu perfektní jídlo založené na kvalitních čerstvých surovinách. Ideální místo na důležitý pracovní oběd, neformální oběd s kolegy i příjemnou večeři. Nejen bistro láká na otevřený a světlý prostor a sezónní pokrmy. Na jídelním lístku najdete bohatý a pestrý výběr pokrmů, který se jednou za čas obmění podle dostupných sezónních surovin. Rovněž tu nabízí polední menu, na výběr jsou tři hlavní jídla, předkrmy i dezert. Na žízeň si tu dejte něco dobrého od menších a lokálních výrobců jako jsou třeba Fritz Kola nebo Dalešický pivovar. A možná se vám bude hodit i tip na jejich speciální Gin & Tonic menu.

Avocado Gang

Chcete na klienta zapůsobit a vzít ho na něco extra? Vyzkoušejte Avocado Gang, první avokádovou restauraci v Praze. Za stylovou restaurací stojí Karolina Konečná, známá tvář na české gastroscéně. Původní profesí novinářka, spoluzakladatelka karlínského bistra Proti proudu a také autorka populární kuchařky z ostrova Sardinie. Vše tu stojí a padá s jedinou surovinou. Na pokrmy z plodu hruškovce přelahodného si můžete zajít, ať už máte chuť na slané, či na sladké. Za avokádový oběd se tu trochu plácnete přes kapsu, ale věřte, stojí to za to. Menu je proměnlivé, ale pokud bychom vám mohli dát jeden tip, nechte si po obědě kousek místa na dezert. Mají je tu perfektní!

Hong Kong

Pokud vás přepadnou chutě na moderní Asii, vsaďte na vyhlášené bistro Hong Kong Karlín, které servíruje dim sum knedlíčky, autentický křupavý bůček, japonský teppan gril, bao ban i kantonskou kachnu. Na denním menu, které aktualizují každý týden, na vás čekají polévky, závitky i několik hlavních jídel. Na své si tu přijdou masožravci i vegetariáni a nabídku na týden dopředu můžete prozkoumat na jejich webu. Vaše peněženka možná trochu zapláče, protože i polední nabídka vyjde poměrně draze. Ale zaručeně si pochutnáte. I přes vyšší ceny tu však bývá nával, tak raději na polední pauzu vyrazte s předstihem nebo si udělejte rezervaci.

River Garden Grill

Pro ještě slavnostnější oběd vyzkoušejte příjemné venkovní posezení na břehu Vltavy v karlínské restauraci River Garden Grill. Čeká vás tu luxusní středozemní kuchyně, steaky od lokálních nebo italských dodavatelů připravené na speciálním grilu Montague, i rozmanitá nabídka kvalitních vín. Jen se připravte, že budete muset sáhnout trochu hlouběji do kapsy.