Sladké mámení. Tipy kam si v Karlíně zajít na sladkou snídani

Autor: Barbora M. Votavová
Datum: 15. 11. 2021

Oslaďte si podzim a dopřejte si sladký začátek dne. Kam zajít na tu nejlepší sladkou snídani? Inspirujte se v našem výběru.

… na loupákovou žemlovku do Etapy

Loupáková žemlovka, lehký rumový smetánek a teplé podzimní ovoce. Nebe v puse a nejlepší sladká snídaně, kterou jste kdy jedli. Slibujeme! Luxusní verze žemlovky, kterou v Etapě dotáhli k dokonalosti, zachutná i těm, kteří tu klasickou normálně moc nemusí. Základem nové sladké snídaně, kterou tým Etapy nachystal do podzimních sychravých dnů, jsou nadýchané loupáky z jejich vlastní nabídky. Makové loupáky nejprve opečou na másle do křupava, následně promažou poctivou porcí vanilkového smetánku s kapkou rumu a vrství se směsí restovaných a sušených hrušek a slaných lískových ořechů s kardamomem. Na talíři pak tuhle nádheru doladí kopečkem nadýchaného smetánku a teplým podzimním ovocem. Návštěvníci Etapy si loupákovou žemlovku po pár týdnech tak zamilovali, že ji najdete na menu hned ve dvou velikostech – klasickou na snídani a menší jako dezert. 

… na lívance do Ô-mai coffee 

Od koláčů a dortů až po ovesnou kaši s ovocem. Sladká snídaňová nabídka v Ô-mai coffee je opravdu pestrá, ale tou největší hvězdou jsou rozhodně jejich lívance. Nadýchané jako obláček, ozdobené čerstvým ovocem a kysanou smetanou, sladké tak akorát. K nim si dejte skvělou kávu, nebo vyzkoušejte nějakou vietnamskou specialitu. A vaše ráno bude jako obrázek.

… na vafle do Puro Gelato 

Lívance vás nelákají, ale vaflím nikdy neřeknete ne? V Puro Gelato, které se v Karlíně zabydlelo teprve před pár měsíci, ochutnáte nejen pravé italské gelato, ale také výtečné vafle. Krásně nadýchané, přesto křupavé těsto, navrh kopeček šlehačky a k dokonalosti můžete vafle ještě doladit oblíbenou příchutí gelata, oříšky nebo třeba karamelem. Taková příchuť pumpkin spice je teď na podzim skvělou volbou. Ke sladké bombě si dejte pravé italské espresso a máte dokonalou snídani, která vám zlepší i ten nejzamračenější den. 

… pro koblihu do Praktiky

O chlebu z Praktiky jsme vám nejednou básnili, víte ale, že tu mají také famózní koblihy? Když tu na ně po ránu natrefíte, berte jich tolik, kolik jen unesete. Praktika patří mezi pekařskou špičku, nejen když jde o chleba. Jejich koblihy jsou vždy čerstvé, krásně osmažené a s náplní, na které nikdo nešetřil. Plní je buď krémem (vanilkovým, čokoládovým, višňovým…) nebo ovocným džemem.

… pro koláče do Malých divů

Skvělou sladkou snídani do ruky nebo do práce pořídíte také v pekárně Malé divy. Každé ráno od pondělí do soboty tu na vás čeká bohatá nabídka ovocných koláčů, bábovek, buchet, závinů a další sladkých dobrot. Nám zachutnaly především jejich pražské koláče – kynuté koláče s pudinkovo-šlehačkovým krémem.