Lokál Hamburk: Česká klasika i pivo v moderním podání

Autor: Barbora Votavová
Datum: 3. 6. 2019
Foto: Barbora Votavová

Že tradiční hospodské jídlo je dávno za zenitem a do stylového Karlína nepatří? Tak sledujte!

Šest v Praze, jeden v Plzni a jeden v Brně. Síť restaurací Lokál, úspěšný koncept z rodiny Ambiente, patří k nejuznávanějším a nejoblíbenějším podnikům v Česku. V Karlíně ho najdete pod jménem Lokál Hamburk kousek od Karlínského náměstí. A v té nejlepší společnosti! Z jedné strany mu totiž sousedí Antonínovo pekařství, z té druhé zase bistro Grils.

Pokud máte chuť na hospodskou klasiku v její nejlepší podobě, Lokál je jasná volba. Kuchaři tu vaří poctivá česká jídla bez umělých dochucovadel a polotovarů. Vše je čerstvé a od místních dodavatelů. Přesně tak, jak to znáte z jiných podniků spadajících pod Ambiente, které je v gastronomii synonymem vytříbené kvality.

V Lokále (a nejen v tom karlínském) vás čeká třeba stará dobrá pražská šunka s tím nejsmetanovějším křenem, nakládaný hermelín, silný slepičí vývar s masem a nudlemi, smažený sýr vyzrálý šest týdnů s vyhlášenou tatarkou, pořádný steak nebo čerstvě namíchaný tatarák. Nechybí ani sváteční jídla jako je svíčková nebo gulášek se šesti. A komu ještě zbyde místo, větrník s nadýchaným karamelovým krémem na závěr je ta nejsladší tečka.

Nemáte-li času nazbyt, schůzku za schůzkou, ale zato chuť na nějakou dobrou hotovku z Lokálu, vyberte si z menu a jídlo vám zdarma zabalí a nachystají k vyzvednutí.

A jeden tip na konec. Kdo chce zažít pravou karlínskou atmosféru, teď v létě je ideální chvíle. Počkejte do podvečerních hodin, dejte si v Lokálu jednu, dvě (nebo třeba tři) hladinky, stoupněte si s půllitrem k venkovnímu parapetu a kochejte se. Pak budete mít Karlín ještě o kousek radši.