Večer připravíte, ráno jen přihodíte do tašky. 5 tipů na super snídaně do práce

Autor: Barbora M. Votavová
Datum: 28. 2. 2022

Znáte rána, kdy nevíte co dřív? To si pak na přípravu snídaně ani nevzpomenete a zalitujete až ve chvíli, kdy se o slovo přihlásí kručení v břiše. Snídani ani pár minut spánku navíc si ale nemusíte odpírat. A řešení je snadné – připravte si snídani den předem! Ráno ji jednoduše popadnete a v klidu vychutnáte až v práci.

Vyzkoušejte naše snídaňové tipy. Vybrali jsme takové, kterým noc v lednici na chuti ani trochu neuškodí a ráno vás dobře zasytí a dodají energii.

Tapiokový puding s ovocem

Na 2 porce potřebujete:

50 g tapiokových perel
250 ml kokosového mléka
200 ml vody
čekankový sirup / med / jiné oblíbené sladidlo
ovoce dle chuti a zásob

  1. S tímhle receptem je potřeba začít už odpoledne den předem. Tapiokové perly dejte do misky a zalijte studenou vodou. Nechte až do večera bobtnat. Velká část vody se vsákne, tapioka nabyde na objemu.
  2. Tapiokové perly i s vodou přelijte do kastrůlku, přidejte sladidlo a kokosové mléko. Na mírném plameni vařte do zhoustnutí.
  3. Hotový puding přelijte do uzavíratelných sklenic a nechte venku vychladnout.
  4. Pak ozdobte ovocem. Puding je hutnější, proto volte ovoce spíše kyselejší chuti. Skvěle se hodí marakuja, maliny nebo borůvky.

TIP! Pokud si chcete puding ozvláštnit, přidejte do něj při vaření pár kapek vanilkové esence nebo lžičku skořice.

Domácí čokoládový termix

Na 2 porce potřebujete:

100 g kvalitní hořké čokolády
100 ml smetany ke šlehání
250 g plno/polotučného tvarohu
čekankový sirup / med / jiné oblíbené sladidlo

  1. Ve vodní lázni rozehřejte na kousky nalámanou čokoládu společně se smetanou.
  2. Jakmile získáte lesklý čokoládový krém, dejte pryč z vodní lázně a pomocí metličky vmíchejte tvaroh a sladidlo dle chuti.
  3. Termix přendejte do sklenic a nechte vychladit.

TIP! Termix můžete na závěr ozdobit ořechy, granolou, ovocem nebo třeba strouhaným kokosem. Zkrátka „co dům dal“.

Ovesná kaše přes noc

Na 1 porci potřebujete:

50 g ovesných vloček
2 lžíce chia semínka
150 ml mléka
2 lžíce bílého jogurtu nebo skyru
půl lžičky skořice
1 lžička oblíbeného sladidla
ovoce, ořechy…

  1. Do uzavíratelné sklenice dejte postupně všechny ingredience a pořádně zamíchejte.
  2. Na vrch přidejte ovoce nebo ořechy a uzavřenou sklenici dejte na noc do lednice.

TIP! Příprava ovesné kaše přes noc je super rychlá a super snadná. Navíc ji můžete podle chuti často obměňovat. Jednou si ji dejte s ovocem, jindy s ořechy nebo granolou. V létě do ní můžete přimíchat třeba i domácí marmeládu, skvělá je také s arašídovým máslem v prášku.

Sladký batátový krém

Na 2 porce potřebujete:

1 větší batátu
100 g kvalitní hořké čokolády
40 g kokosového oleje
50 ml kokosového mléka
lžíci javorového nebo čekankového sirupu
špetku soli

  1. Batátu ze všech stran propíchejte vidličkou a dejte péct do rozehřáté trouby na 180 stupňů. Pečte cca hodinu, dokud úplně nezměkne.
  2. Mezitím si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s kokosovým olejem.
  3. Vychlazenou batátu zbavte slupky a nakrájenou na kostky ji rozmixujte společně s čokoládovou směsí, solí a kokosovým krémem.
  4. Batátový krém přendejte do sklenic a dejte vychladit do lednice. Pokud je krém příliš tekutý, nebojte, po noci strávené v lednici hezky ztuhne.
  5. Krém můžete na závěr ozdobit nasekanými ořechy nebo lesním ovocem.

TIP! Tenhle slaďoučký a velmi sytý krém pochází původně z receptu na cuketový chlebíček z Etapy. O víkendu si tak můžete upéct chlebíček, k němu udělat víc krému a na pondělí máte snídani nebo svačinku do skleničky.

Cottage sýr se zeleninou

Na 1 porci potřebujete:

1 balení cottage sýru
sůl, bylinky, semínka na ochucení
mrkev, papriku, salátovou okurku

  1. Zeleninu nakrájejte na hranolky a uzavřete do vzduchotěsné krabičky.
  2. Do uzavíratelné skleničky dejte cottage sýr a dolaďte ho podle chuti. Můžete ho ochutit bylinkami ze zahrádky, sušenými rajčaty, semínky nebo třeba oblíbeným kořením.

TIP! Spolu se zeleninou a cottage sýrem hoďte do tašky i křupavé krekry a rychlá slaná snídaně, která vás zasytí, je na světě.