Casa de Andalucía: Španělské tapas a andaluské speciality v srdci Karlína

Autor: Barbora M. Votavová
Datum: 8. 8. 2022

Nevyšla vám dovolená? Zažijte kousek slunné Andalusie přímo v Karlíně! Přenést se alespoň v myšlenkách na Pyrenejský poloostrov vám pomůže bistro Casa de Andalucía, které nedávno oslavilo rok od svého otevření. Ochutnáte tu spoustu španělských delikates a zažijete pohodovou atmosféru jako na dovolené.

Majitelé Dana a Christian se během výletu do Andalusie tak zamilovali do místní kuchyně, že se po návratu do Prahy rozhodli otevřít vlastní autentické tapas bistro. Usídlili se v Karlíně a vytvořili místo, kde po práci i o víkendu zažijete pravou španělskou siestu.

V Casa de Andalucía si pochutnáte na specialitách přímo z andaluských farem a od rodinných zemědělců z různých koutů Španělska. Třeba na ručně krájeném jamónu, chorizu, olivách, uzrálém ovčím sýru, opékaných papričkách Pimiento de Padrón, sangrie nebo na tradičním šumivém vínu Cava. Za ochutnávku stojí všechno! A vůbec se nemusíte bát, že se tu nezdravě přejíte. Španělské tapas mají jedno specifikum, a to, že je nejíte o samotě, nýbrž sdílíte. Taková společná večeře je ideální na rande ve dvou, ale i pro partu přátel.

Španělské delikatesy si můžete dát na místě, usadit se v bistru ke stolu, zaposlouchat se do písní španělských hudebníků, popovídat si s majiteli… Nebo si vše, na co máte chuť, kupte s sebou a udělejte si tapas večírek doma. Otevřeno mají v Casa de Andalucía kromě neděle každý den od 16 do 22 hodin, takže zásoby do špajzu si můžete udělat v klidu po práci.

Uvnitř je jenom pár stolečků, a tak se vyplatí udělat si včas rezervaci. Obzvlášť pokud se sem chystáte v pátek nebo v sobotu večer. Přes léto je tu míst o něco více, k dispozici je malá zahrádka přímo před bistrem.

Casa de Andalucía, Šaldova 8, Karlín

@tapas.bistro.casa.de.andalucia