To je moje!
Kdybyste měli ze svých životů vybrat předměty, které charakterizují vaši osobnost, jaké by to byly? Podívejte se, jak se s touhle otázkou popasovaly čtyři osobnosti české gastroscény.
Honza Zima, fotograf
Fotí hlavně jídlo a interiéry, je vášnivým cyklistou a cestovatelem. Miluje New York, rakouská jezera, Toskánsko a Švýcarsko. Kniha The Pizza Bible, Book Therapy; časopis Apartamento; kniha Všechny kočky nejsou šedé, Miloš Hroch; foťák Contax, nutnost; mokasíny Aime Leon Dore; externí hard disk; sluchátka Airpody, Apple; psací pero Kaweco Sport, bombičky s inkoustem, Papelote; kšiltovka Supreme; rajčata, a spagetti není dovolené jíst bez dobrých těstovin a pizzy; EDP Bois D’ébène, matiere Premiere a deodorant California Corpus, obojí Ingredients; kartáček na zuby a pasta Marvis; cyklo láhev Pas Normal Studios; pivo Pilsner Urquell; ovesná energetická tyčinka Oskar; mlýnek na kávu Hario Skerton, kavárna Míszo; sluneční brýle RayBan, vzpomínka na Paříž.
Oliver Pape, šéfkuchař na volné noze
Vaří privátně, je vášnivý rybář, miluje přírodu. Založil Nature Therapy, projekt plný jídla, pohybu a překonáváním vlastních hranic. Asparágus, oblíbený; zápalky, The Bee, Coverover; splávky na druh rybolovu Plavaná, velký koníček; brýle na blokování modrého světla Brainmarket; obojek na psa jménem Free, je to miniaturní bulteriér; speaker, Explore, Bang & Olufsen; kompas, www.lepatio.cz; dřevěná miska a příbory, www.dodoli.cz; repasované hodinky Prim, vintage; cestovní sada kosmetiky Aésop, Ingredients; veverka, odkaz k přírodě; kameny – světlý je celestin, červený achát a třetí je achát mechový koupený na kakaové ceremonii; cestovní deník je nutnost; čokoláda Ajala, Nila; kniha Cesta Ledového muže, Wim Hof; vykuřovadlo Palo Santo, Nila; kimchi, vlastní výroba; přírodní deodorant Haylin, Féret, kamene, Myskino; ryba, oblíbené jídlo; plechový hrnek Nature Therapy; led, odkaz na otužování.
Gábina a Petr Ogurčákovi, PG Foodies
Experimentují v kuchyni i ve svém bistru Etapa. Milujou vibe Londýna, romantiku Bretaně, klid a čistou krásu Bornholmu. Chléb z Etapy; cestovní hrnek HUNO; kniha dcery Beaty, Když dá husa huse pusu, Robin Král a Andrea Tachezy; svíčka Bohemia, Byredo, Ingredients; šachy Play, Printworks, Nila; notýsek Voala; kousací medvídek Lievood, www.lavly.cz; kešu oříšky ve slupce, Flamant; nůž Bushman; silikonový artyčok, hračka Beaty, Kouzelné hračkářství; EDP Iris Malikhân, Maison Crivelli, Ingredients; sůl Flor de Sal, www.naturalmallorca.cz; deodorant Santal, Salt&Stone, www.belovedshop.cz; olejíčky You & Oil, www.folly.cz; ušité chleby, Eva Pešková; sypaný čaj Pleine Lune, Mariage Fréres, www.flamat.cz; hrnek od EN TEN TY KY; silikonové dětské nádobí, Lievood, www.kouzelnehrackarstvi.cz; přenosná solární lucerna, www.lepatio.cz; krém na ruce Bondi Wash, Myskino; loupák s mákem; stojánky na vajíčka, Art Market.
Bára Karpíšková, autorka kuchařky Bjukitchen
Milovnice jídla. Největším zážitkem pro ni byl trh Ortigia na Sicílii, kam s manželem Tomášem Karpíškem a synem Cypriánem jezdí. Figurky z papírnictví v Osace v Japonsku; růžový talířek, ABC Carpet & Home, New York; sýrový sendvič, U Kalendů, který si Bára bere vždy na cesty autem; australský časopis Hello Lunch Lady; modré a růžové pouzdro Nähe, www. kartoteka.store; pastelky Metallic Pencils, Nila; krém na opalování Eco Sun Shield, Myskino; relaxační míček, Flying Tiger Copenhagen; látková taška, Oficina, z restaurace v Amsterdamu; silikonová rybí návnada z Japonska; kniha All the stuff we cooked, Atelier September, Kodaň; kniha The Tale of Peter Rabbit, Cypriánova oblíbená kniha, Marks & Spencer; zrnková káva Nano Challa, Un.Common, www.kofio.cz; kávové filtry; gumoví medvídci; sametová gumička do vlasů; sandály Birkenstock, Vemzu; probiotická čokoláda z mandlového mléka, Depuravita, Myskino; fialový hrnek, Bornholms Keramikfabrik Harbour Shop; malý hrnek, studio Arhoj; granola, Eska restaurant; kamínek z Bornholmu.
Decor styling a supervize: Klára Tománková