Redukce stresu a zklidnění mysli v Karlíně

Autor: Tereza Vlková
Datum: 23. 1. 2023
Foto: Shutterstock, archiv studia

Trápí vás náročný den v zaměstnání? Složité období doma? Nebo prostě jen tma a plískanice letošní zimy? Chce to klid a zhluboka dýchat. Že jóga je jen pro křehké ezo ženy? Říká kdo?! My si dovolíme oponovat! V dnešním článku vám doporučíme, kam z kanceláře vyrazit po práci na jógu, abyste to měli z River City Prague blízko.

Extrémně dlouhý pracovní den si říká o zklidnění třeba rovnou po cestě na metro – zajít můžete do Kasáren Karlín, a to vždy ve středu od 19:40. Baví nás, že Kasárny Karlín nejsou primárně jógové místo. Kdo trpí ostychem, tady se mu možná podaří neprožívat, že jde „na tu jógu“.

Pokud si chcete odlehčit a zažít pocit, že se vznášíte, přestože vás leccos tíží, můžete vyzkoušet létací jógu v Poletime (což v tomhle případě čteme rozhodně jako POLETÍME!). Vybírat můžete ze 6 lekcí v průběhu týdne podle zaměření i pokročilosti (a čím dál tím více také dle obsazenosti kurzů, nicméně rezervační systém hlásí, i pokud se uvolní jednotlivá místa).

Yoga Karlín

Pravděpodobně nejširší nabídku jógy v Karlíně najdete v centru Yoga Karlín. Od lekcí pro začátečníky až po kurzy, na kterých můžete zahájit svou lektorskou jógovou cestu, vše je vám zde k dispozici. Nás hodně zaujala nabídka kurzu pro (věčné) začátečníky s fyzioterapeutkou – ten začíná již 29. ledna. Doufáme, že narovnáme záda a trochu poladíme nesoulady našich těl.

Ve Form Factory vám zase nabídnou první lekci zdarma, tak proč to nevyzkoušet? Není to sice klasické jógové studio, ale kompletní fitko, kde jednou z nabízených lekcí je jóga, ale s ohledem na to, jak důležité u jógy je, aby vám sednul lektor, nevyhýbali bychom se tomu zkusit ledacos. Stejně tak v Euforii nabízejí kromě klasického fitka a různých lekcí jiných druhů cvičení také lekce jógy.

MOOD Yoga

Tak, jak to máme v River City Prague rádi, tedy přírodní a zelené, je nastajlované i karlínské MOOD Yoga studio. Navíc nám je sympatické jednoduché dělení typu cvičení – protože kdo se má ve všech těch druzích jógy vyznat? Tady můžete jít na lekci LIGHT zrelaxovat nebo na lekci DEEP, pokud si chcete dát do těla. Simple as that!

A na co se můžete těšit? V letních měsících bude přece opět možné zacvičit si jógu kdykoliv rovnou v parku za našimi kancelářskými budovami, případně si letos již jednoduše dojít na louku ostrova Štvanice – otevření lávky HolKa se totiž blíží!

A když jsme u těch tipů do budoucna… Během roku se nějaká ta jóga namane i přímo v River City Prague! A to potom už nebudete muset z kanclu nebo do kanclu vůbec nikam přebíhat. My to bereme všema deseti a moc se těšíme! Určitě vám dáme včas vědět!


Namaste!