Bufáček: Řeznická tradice z první republiky pokračuje v Karlíně
O podniky vhodné pro byznys obědy, dlouhé brunche nebo kavárny s výběrovou kávou není v Karlíně rozhodně nouze. Kam si ale zajít, když vás přepadne chuť na starou dobrou sekanou v housce, grilovanou klobásu, tlačenku do papíru nebo poctivou jitrnici? Řešením je Bufáček, nový přírůstek na karlínské gastroscéně!
V ulici Vítkova, nedaleko tramvajové zastávky Karlínské náměstí, se malý nenápadný podnik zabydlel v září loňského roku. Zajít si sem můžete na rychlý oběd, odpolední svačinu i pro spoustu dobrot k večeři. Bufáček nabízí bohatý výběr toho nejlepšího z rodinného Řeznictví a uzenářství Čejka, které má v oboru dlouholetou tradici. Řeznické řemeslo si v rodině Čejkových totiž předávají už od roku 1921, tedy čtyři generace.
Po roce 1989 otec majitele Bufáčku, zvaný Don Oldřich, rozjel prodejny a vlastní výrobu uzenářských dobrot pod značkou Řeznictví a uzenářství Čejka. Za léta úspěšného fungování získalo řeznictví dokonce několik ocenění. Jeho syn Martin se rozhodl v tradici pokračovat a pojal to trochu po svém. Přesunul se z hranic východních Čech a v centru Prahy si společně se sestrou Evou založili vlastní podnik.
Pochutnat si můžete rovnou v Bufáčku, nebo nakoupit dobroty domů. Hvězdou menu je bezpochyby několikrát oceněná Skutečská tlačenka. Právě tou je řeznictví Čejka vyhlášené a ročně jí vyrobí kolem 24 tun. Za ochutnávku stojí také Cool hovězí, sušená hovězí roštěná naložená ve směsi pepře, cukru a soli, ktera získala nejvyšší ocenění absolutního vítěze Regionálních potravin roku. Zamilujete si tu ale i párky, sekanou, vysočinu nebo zabijačkové pochoutky – od jitrnice až po křupavé škvarky.
Všechnu tu mastnotu lehce spláchnete domácí limonádou (my vyzkoušeli zázvorovou a byla skvělá), čepovaným Budvarem 33, spodně kvašenou mouchou z Braníku nebo třeba Spritzem vyrobeným podle receptury vinařů z Moravy.
Vítkova 30
Praha 8 – Karlín
otevírací doba: pondělí až pátek 11:00 – 19:30