Návrat farmářských trhů, street food festival i kulturní vyžití. V Karlíně to v březnu žije!

Autor: Barbora M. Votavová
Datum: 27. 2. 2023

Jakmile padne šestá večer nebo je čas dovolených, je v Karlíně mrtvo. Říká kdo?!

Farmářské trhy u kostela

Od 3. března se na Karlínské náměstí opět vrací oblíbené farmářské trhy. Každý pátek od 8 ráno do 6 večer si můžete vedle karlínského kostela užít báječnou atmosféru farmářských trhů, dobře se najíst a napít a nakoupit si kvalitní potraviny převážně od českých pěstitelů a výrobců. Stejně jako každý rok, ani letos nebudou chybět vybrané pochoutky od zahraničních lokálních farmářů. Na stáncích najdete čerstvou zeleninu a ovoce, pečivo, cukrovinky, uzeniny, vejce i květiny.

Karlínské polívkování

Polévky z celého světa, živá hudební vystoupení a zábava pro malé i velké. Vyrazte na první letošní polívkování v neděli 5. března na Karlínské náměstí. Startuje se v 11 hodin a těšit se můžete na pestrou polívkovou nabídku. Od klasických českých polévek, jako jsou bramboračka, zelňačka, kulajda, česnečka nebo třeba dršťková polévka, až po exotické chuťovky. Čeká vás například poctivé pho, chipotle, bouillabaisse, indicky dhal, francouzská cibulačka, tradiční indonéská soto ayam nebo americká hutná polévka s grilovaným sýrovým sendvičem a spoustu dalších. Celý den bude hrát k polévkování DJ Hlava.

Karlínský Street Food Festival

Začněte povolovat pásek u kalhot, v neděli 19. března se bude na Karlínském náměstí hodovat ve velkém. V 11 hodin tu začne první letošní street food festival, kam se sjedou tradiční prodejci a dorazí i několik nováčků tuzemské gastro scény. Také tu vystoupí kapela Brass Avenue, dechový showband, který se svými covery světových hitů roztančí každého. Děti si užijí spousty zábavy na trampolínách a při kreativních dílnách.

Kino v Kasárnách Karlín

Koncerty, DJs nebo filmy. To všechno je v březnu na programu Kasáren Karlín. My vám tentokrát doporučujeme zajít na dva skvělé filmy – na Oscara nominovanou Velrybu (1.3.) a adaptaci úspěšného románu Osm hor (6.3.). Na výběr je toho ale po celý březen spoustu, takže věříme, že si tu zábavu najde opravdu každý.

Večery v Unijazz Čítárně

Jen pár minut chůze od Kasáren Karlín najdete kavárnu Unijazz, která také nabízí bohatý večerní program. V březnu se můžete těšit třeba na pravidelný otevřený šachový turnaj pro hráče všech úrovní, křest a besedu při příležitosti vydání knihy Politika lesa Michala Hořejšího, jazzový kaleidoskop nebo představení prvního letošního čísla literárního časopisu Plav.

Koktejlové úterky v River Rinku

Na River Rink se chodí jenom bruslit? Říká kdo?! Kromě pravidelných tanečních lekcí si tu také každé úterý večer můžete vychutnat koktejly vyhlášeného barmana Marcela Jinocha, který ještě nedávno míchal drinky na Manhattanu v New Yorku. Co úterý, to jeden nový limitovaný koktejl!