Krystal Bistro: Tradiční kuchyně s francouzským šarmem
Kohout na víně hned vedle sekané s okurkovým salátem je nesmysl. A to podle koho?!
V Krystal Bistro nenajdete žádné exotické pokrmy, zato kvalitní domácí kuchyni bez zbytečné okázalosti. V sesterském podniku vinohradské Mozaiky vás čekají tradiční suroviny zpracované jednoduše, s tou nejlepší péčí a láskou. A zatímco Mozaika vsadila na světovou kuchyni, především na burgery, karlínské bistro okouzlí i náročnější strávníky poctivou českou kuchyní s francouzským nádechem.
Krystal se snaží o renesanci české kuchyně, a tak má na jídelníčku známé klasické recepty. Telecí řízek na přepuštěném másle, kachnu se zelím, jahodové knedlíky nebo naprosto božskou “obyčejnou” sekanou. Té pak na žebříčku oblíbenosti konkuruje francouzská cibulačka, která díky zapečenému sýru Mlynář z farmy Bláto zasytí stejně dobře jako hlavní jídlo. Pivaře potěší pivo z Pivovaru Matuška, řidiče a abstinenty zase slušná nabídka domácích limonád.
Bistro nabízí dvě menu – polední a večerní. Přes oběd si vyberete zhruba z tuctu jídel a můžete si dát i polévku, která je každý den jiná. Večerní menu je o něco bohatší a jeho dominantou jsou především pečená, křehká a šťavnatá masa.
Interiér je jednoduchý, vzdušný a elegantní. Obyčejné dřevěné stoly, velká okna, průhled do kuchyně, na stěnách fotografie starého Karlína. Žádná divočina nebo přehnaná romantika, zkrátka příjemné místo, kam se nemusíte stydět vzít klienta nebo obchodního partnera na oběd.
Krystal Bistro platí v Karlíně mezi dlouho zavedené a velmi oblíbené podniky. Což pochopíte hned, jakmile půjdete okolo restaurace při obědové pauze. S chvilkou strpení tu volné místo určitě najdete, ale rezervace je přece jen jistota.