Kam v Karlíně na pořádný burger? Tohle jsou tři podniky, kde si na nich pochutnáte

Autor: Barbora M. Votavová
Datum: 31. 7. 2023

Šťavnatý kus masa, krásná lesklá houska a k tomu porce hranolek. Základem dokonalého burgeru jsou kvalitní a čerstvé suroviny i pečlivá příprava. Americká pochoutka může být gastronomický zážitek, když víte kam jít. Tohle jsou tři karlínské podniky, kde mají podle nás ty nejlepší burgery!

Bufet Karlín

Příjemný a energický podnik, ve kterém se smaží, udí, griluje a připravuje se tu “rychlé jídlo”, za kterým se budete rádi vracet. To je Bufet, jeden z karlínských oblíbenců z rodiny Ambiente. Jídlo můžete objednávat od 11 hodin do vyprodání. Největší nával je tu klasicky kolem oběda, ale hodně lidí si bere jídlo s sebou, navíc je teď v létě k dispozici i posezení venku na dvorku.

Bufet sází na kvalitu a věří, že v jednoduchosti je krása. Maso pochází z Amasa, kuřata z farmy Štěpánovsko, zeleninu dodává Pesema a mléčné výrobky zase Bio Vavřinec. Každý měsíc chystají sezónní speciály, na stálém menu pak najdete klasiky jako holandský řízek s bramborovou kaší, pečené kuře s kyselou okurkou a chlebem, trhané maso nebo smažené kuře v housce. A hlavně ten burger! A hned ve dvou verzích – hovězí burger s hořčicovou majonézou, kyselou okurkou, červenou cibulí a porcí smažených hranolek nebo jeho mladšího a o pár gramů menšího bráchu s plátkem rozteklého sýra a porcí hranolek.

Regal Burger

Jsou rychlí jako fast food, ale burgery připravují jako prvotřídní burgrárna. V Regal Burgeru, který sídlí na Sokolovské ulici kousek od Negrelliho viaduktu, dobře vědí, že bez kvalitních surovin by si v tak velké konkurenci neškrtli. Maso pochází z rozlehlých pastvin, kde se zvířata volně pohybují a dostávají pořádnou stravu. Neobsahuje žádná antibiotika, růstové hormony, zkrátka nic, co do něj nepatří. Takový správný burger však není jenom o mase. Housku tu mají čerstvou, lehce nasládlou a tak akorát křupavou. Peče je místní pekař podle tajného receptu. V nabídce najdete i bezlepkové housky, a tak si tu pochutnají také bezlepkáři.

Jednoduché menu se skládá ze sedmi burgerů, z toho jsou dva vegetariánské a jeden speciál. K nim si pak můžete dát hranolky s omáčkou a společně s pitím zabalit do výhodnějšího menu. Za ochutnávku stojí samozřejmě všechny, ale nás nejvíc baví Chef Burger s cheddarem, slaninou jalapeños a avokádovou majonézou nebo Pulled Pork Burger s trhaným hovězím, cheddarem a chipotle majonézou.

Peter’s Pub

Peter’s Pub je poctivá karlínská burgrárna. Burgery tu na menu hrajou prim a jsou vychytané do posledního sousta. O tom, že tu mají skvělé jídlo, svědčí i fakt, že ať se sem vypravíte v poledne nebo večer, bude tu živo. Podnik na rohu Pernerovy ulice, pár kroků od Žižkovského tunelu, je jeden z nejoblíbenějších karlínských spotů.

Pokud se sem vypravíte ve všední den, čeká vás kromě bohaté nabídky burgerů ve stálém menu i speciální burger, který je každý den jiný a mění se podle sezónní nabídky lokálních dodavatelů. K němu si můžete dát salát nebo polévku za výhodnější cenu. Polední menu vás tak vyjde zhruba na dvě stovky. Ze stálého menu je naším favoritem Peter’s Burger v jejich domácí housce a k tomu hranolky a coleslaw. Peter’s Pub má co nabídnout i vegetariánům. Ve stálém jídelním lístku nepřehlédněte vegetariánský Halloumi Burger.