Ledové latte vás už nudí? Zkuste tyto kávové drinky z karlínských kaváren

Autor: Lucie Nováková
Datum: 18. 6. 2024

Pokud vám chuť na kávu i navzdory zvyšující se teplotě zůstává, ale cappuccino nebo latte na ledu vás už nebaví a dali byste si něco šmrcovnějšího, máme pro vás několik tipů, kam v Karlíně vyrazit. 

Čmelák v Etapě

Etapa nás pravidelně baví a překvapuje. Už je to několikáté léto, co jsme si zvykli na jejich vymazlené affogato, do kterého si připravují vlastní zmrzliny. Skvělá je třeba chlebová. Ale hlavní je ta křupavá posypka. To musíte zkusit. Při poslední návštěvě nás zaujal svým názvem drink Čmelák. Jakmile nám ho naservírovali, název nám byl zcela zřejmý. Vizuálně zábavný drink skládající se z pomerančového freshe a nastřelený díky obsahu double espressa. Samozřejmě mají i klasiky v podobě silného cold brew a espresso tonicu.

Espre Dino v Emě

Už loni nám v karlínské Emě zachutnal drink z espressa, hořkosladkého nealkoholického aperitivu crodina a grepového freshe, proto máme radost, že něj můžeme vyrazit i letos. Kromě této kávové speciality samozřejmě doporučujeme cold brew s plátkem pomeranče, espresso tonic nebo klasické affogato s vanilkovou zmrzlinou. Z nekávových ledových drinků nás baví Summer Shrub, který se skládá z Utopia octa, sody a cukrového sirupu – kyselé, sladké, osvěžující, návykové. 

Yuzu Storm s Yes Kafé

Nedávno v Yes Kafé představili nabídku čtyř letních drinků. Z toho dva jsou kávové. Milým překvapením pro nás byl osvěžující drink Yuzu Strom, které obsahoval kousky yuzu, plátek pomeranče, samozřejmě espresso a sodu. Pořádnou dávku kofeinu doplní Grapefruit Sunset, který obsahuje grepovou šťávu, cold brew a sodu. Pokud zrovna nemáte chuť na kávu, zkuste krásně barevný Peach Coconut Cloud, které je na základu broskvového džusu, matchi a kokosového mléka. 

Nitro Cold Brew v Grounds

Kávový drink, pro který se sem pravidelně vracíme každé léto. Jde o cold brew, které je čepované za pomoci dusíku. Díky tomu má výsledná káva nasládlou chuť a krémovou čepici. Pokud nejste fanoušky bezmléčných kávových nápojů, tady doporučujeme udělat výjimku. Perfektní osvěžující záležitost. 

Milbok Rooibos Iced Coffee v Mém šálku kávy

Netradiční spojení voňavého lehce medového rooibosu, espressa a speciálního mléka Milbok na ledu. Nedokážeme říct, zda toto bude šálek kávy úplně každého. Minimálně první ochutnání je překvapivé. Pokud se bojíte chuťových experimentů, objednejte si vanilkové affogato s karamelem a křupavým griliášem. 

Jak máte kávu na ledu nejraději vy?