Polévkárna: Poctivý oběd za hubičku

Autor: Barbora Votavová
Datum: 15. 7. 2019
Foto: Bára Votavová

Že polévka na oběd nemůže dostatečně zasytit? Tak to jste ještě nebyli v Polévkárně!

Naobědvat se v centru Prahy za pár desítek korun, královsky si pochutnat a zároveň do sebe necpat chemii? V Karlíně to jde! Zajděte si do po celé Praze vyhlášené Polévkárny, kde vaří poctivě a s láskou dlouhých devět let.

Na denním menu najdete od pondělí do pátku až pět polévek všeho druhu. Lehké vývary, hutné krémové, ale vždy bez lepku a bez laktózy. Můžete si dát malou nebo velkou porci a k tomu samozřejmě i něco slaného či sladkého k zakousnutí. Nabídku si můžete vždy dopředu prostudovat na jejich facebookové stránce, ale pozor. I tady platí nemilosrdný zákon – kdo dřív přijde, ten dřív jí, co si vyhlédnul.

Pokud však na menu zahlédnete kuřecí polévku s estragonem, už ani nemusíte číst dál. Tahle polévka je v karlínské Polévkárně mezi návštěvníky tak oblíbená, že si vydobyla své místo v denním menu pravidelně. K ní pak už jen přidejte chačapuri, chlebovou placku plnou sýra a dalších dobrot, a máte luxusní oběd za pár kaček.

I když se tu v době oběda stojí na polévky fronta až ven, nebojte. Většina lidí si oběd bere s sebou a v podniku se strávníci točí opravdu rychle. Takže než se na vás dostane řada, nějaké to volné místo hravě najdete.

Příjemné prostředí a milá obsluha jako v Polévkárně se jen tak nevidí. Skromný interiér zdobí červený vzor nastříkaný na zdi, který vám připomene starý babiččin ubrus a dodá tu správnou dávku útulna. A i když je prostor maličký a každý den musí pojmout velké množství hladových krků, všichni se tu na sebe usmívají. Jenže ono to ani jinak nejde, když máte po teplé polévce v bříšku jako v pokojíčku a správně mastné prsty od geniálního chačapuri.