Dva kohouti: Pivo na prvním místě

Autor: Barbora Votavová
Datum: 26. 8. 2019
Foto: Barbora Votavová

Dva kohouti na jednom smetišti nevěstí nic dobrého. Říká kdo?!

První polovinu dne vaří místní ležák, tu druhou otočí výčepní kohoutky, aby ukojili chutě žíznivých hostů. Karlínský podnik Dva kohouti spojil výjimečné osobnosti pivní scény. Stojí za ním sládek Adam Matuška a výčepní z Lokálů Lukáš Svoboda. Společně se skupinou Ambiente, pod kterou Dva kohouti patří, jsou zárukou kvality.

Lukáš Svoboda je uznávaným expertem na čepování piva, někdejším mistrem světa v čepování a zároveň provozuje školu čepování. Sládek Adam Matuška zase kromě piva u Dvou kohoutů vaří i ve svém domovském rodinném pivovaru Matuška v Broumech na Křivoklátsku, který zakládal se svým tátou.

Není divu, že jenom pár měsíců po otevření nemá jejich pivovar a výčep v jednom o návštěvníky nouzi. Každý den tu na hosty čeká místní ležák, který se vaří jen pár metrů od výčepu, a kromě něj i široká nabídka z pivovaru Matuška. Něco dobrého k snědku také nesmí chybět a ve večerních hodinách tu dokonce vyhrává DJ.

Protože zakladatelé Dvou kohoutů nechtěli mít na starost něco, čemu perfektně nerozumí, teplou kuchyni v jejich podniku nenajdete. Pivo tu zkrátka hraje prim. V nabídce je jen pár studených (ale opravdu poctivých) chuťovek k pivu – utopenec, nakládaná zelenina a sýry nebo třeba pepřenky. Když si však z jejich nabídky nevyberete, bez okolků si sem doneste něco ze sousedních podniků Grils nebo Lokál. A ani objednaná pizza v krabici tu nebude problém.

Na “sekeru” se tu nehraje, platí se hned, bez zbytečných dohadů. Nepočítejte ani s rezervací, ty u Dvou kohoutů nevedou. Ale nebojte, místo se tu vždycky najde. Ať už uvnitř na jedné z lavic, u stolu na stojáka nebo na velké zahrádce, která sousedí právě s Grils, dalším karlínským podnikem, který stojí za návštěvu.