Pohostinec Karlín: Moderní česká kuchyně a luxusní steaky k tomu

Autor: Barbora Votavová
Datum: 2. 9. 2019
Foto: Barbora Votavová

Pestrou gastronomickou scénu Karlína nemůže už nějaká česká kuchyně ohromit. Tak sledujte!

Ideální místo pro setkání s přáteli, slavnostní večeře, obchodní jednání nebo třeba firemní večírky. Pohostinec Karlín v Pobřežní ulici si však zamilujete i jako útočiště při obědové pauze, kde si pochutnáte především na českých pokrmech. Poctivá kuchyně s moderními prvky, ta totiž nikdy nezklame!

Za karlínskou restaurací stojí společnost Premier Wines & Spirits Group. Ta má na svědomí také oblíbený Pohostinec Monarch Na Perštýně nebo fine diningovou restauraci Grand Cru, kterou zmiňuje michelinský průvodce.

Ve všech podnicích se můžete spolehnout na naprosto dokonalé jídlo po všech stránkách. A to ať už sem zajdete na večeři nebo na “obyčejné” polední menu. Přesvědčí vás, že klasické české pokrmy lze servírovat a vařit jinak, než jak je známe z většiny českých podniků.

V kuchyni karlínského Pohostince kladou důraz na kvalitní suroviny hlavně z lokálních zdrojů a samozřejmě i na jejich špičkové zpracování. Polední menu tak často ovlivňuje sezónnost surovin. Ve stálém menu najdete poklady jako jsou telecí řízek, tatarák nebo konfitované kachní stehno, ale také steaky, které připravují ze stařeného masa s certifikací USDA. Každou sobotu si tu pak můžete užít rodinný brunch, který je však potřeba dopředu rezervovat.

Pro pivaře nabízí Pohostinec Karlín tradiční plzeňské pivo a polotmavého Blatenského Kohouta z jihočeské Blatné. Na své si přijdou rovněž milovníci vína. Ochutnat tu můžete kvalitní vína českých a slovenských vinařů, ale také z vyhlášených vinařství ze zbytku Evropy.