Regal Burger: Poctivý burger za 8 minut

Autor: Barbora Votavová
Datum: 9. 9. 2019
Foto: Barbora Votavová

“Fast food”, který skutečně dbá na kvalitu potravin a jejich zpracování, neexistuje. Říká kdo?!

Jsou rychlí jako fast food, ale burgery připravují jako prvotřídní burgrárna. Seznamte se s fast casual restaurací Regal Burger, která vznikla na festivalu Pohoda.

To se totiž jednou na populárním slovenském festivalu v roce 2013 sešlo pár kamarádů a vysnili si kvalitní burgerovou restauraci. A naštěstí to nezůstalo jen u toho snění. V lednu 2014 otevřel Regal Burger svou první pobočku v centru Bratislavy. A protože koncept skvěle fungoval, další pobočky na sebe nenechaly dlouho čekat. Po pár letech došlo i na expanzi, a tak na podzim roku 2017 otevřeli první provozovnu v Praze. Momentálně jich v hlavním městě najdete sedm, z toho jednu v Karlíně.

V Regal Burgeru moc dobře vědí, že bez kvalitních surovin by si v tak velké konkurenci ani neškrtli. Maso pochází z rozlehlých pastvin, kde se zvířata volně pohybují a dostávají pořádnou stravu. Neobsahuje žádná antibiotika, růstové hormony, zkrátka nic, co do něj nepatří. Takový správný burger však není jenom o mase. Housku tu mají čerstvou, lehce nasládlou a tak akorát křupavou. Peče je místní pekař podle tajného receptu. V nabídce najdete i bezlepkové housky, a tak si tu pochutnají také bezlepkáři.

Jednoduché menu se skládá ze šesti burgerů, z toho jsou dva vegetariánské. K nim si pak můžete dát hranolky s omáčkou a samozřejmě něco k pití. Králem mezi burgery tu je bez pochyby Avokádový Chef. Kvalitní bio maso se zapečeným čedarem, jemnou avokádovou majonézou, papričkami jalapeño, slaninou, salátem, kouskem rajčete a cibulí. Dokonalost!

A co těch zmíněných 8 minut? Přesně tak dlouho trvá připravit burger od zadání jeho objednávky. V Regal Burgeru nejsou tak rychlí proto, že by to odflákli. Je to výsledek jejich promyšleného nastavení kuchyně podporované vlastním IT systémem.