Etapa: Oblíbení blogeři P&G Foodies otevřeli bistro, do kterého se budete rádi vracet

Autor: Barbora Votavová
Datum: 13. 1. 2020
Foto: Barbora Votavová

Může v dnešní době vzniknout podnik, který překvapí i ty nejmlsnější kavárenské povaleče? Rozhodně!

Otevřít si vlastní bistro nebo kavárnu, to je sen spousty lidí. Jenže spousta lidí také moc dobře ví, že je to pořádná fuška a řehole. Gabi a Petr alias P&G Foodies, kteří o jídle blogují čtyři roky, se toho naštěstí nezalekli a nové desetiletí, novou etapu, odstartovali Etapou! Vegetariánským bistrem, kde ochutnáte dobroty, o jakých se vám ani nesnilo, a které srší přátelskou a pohodovou atmosférou.

Celou cestu k vlastnímu podniku loňští výherci Food blogu roku sdíleli na Instagramu, a nalákali tak nejen fanoušky jejich online receptů. Všichni nedočkavě vyhlíželi 1. ledna 2020, kdy Etapa oficiálně otevřela. Od té doby se tu dveře netrhnou a není se čemu divit. Tady se počkat na místo skutečně vyplatí.

Pokud máte pocit, že už je v Karlíně přebistrováno, hoďte to alespoň jednou za hlavu a zajděte do Etapy. Gabi a Petr vás se svým týmem přesvědčí, že to jde dělat jinak. Sází na kvalitní zdravé potraviny a neokoukané kombinace chutí. Když k tomu přidáte krásné prostory, nonstop usměvavou obsluhu a obří nadšení všech, kdo Etapu tvoří, je vyhráno.

Gró menu tvoří snídaně, které tu podávají po celý den. Pochutnáte si třeba na kváskové topince s čočkou, rajčaty, pečeným lilkem a halloumi, bezlepkové ovesné kaši se žampiony nebo míchaných kořeněných vejcích s fermentovaným květákem. Na pultu s dezerty pak rozhodně nepřehlédněte cuketový chlebíček s batátovým krémem a skořicové pletence. Kromě dobrého jídla a kafe si tu můžete koupit také Petrův poctivý kváskový chleba. Ale pozor. Jakmile ho jednou ochutnáte, už nebudete chtít jiný. 

Aby těch pochval nebylo málo, Etapa není jen o skvělém jídle. Těšit se tu můžete na nejrůznější akce, workshopy, kurzy nebo křty knížek.