Bufet Karlín: Nový soused u Dvou kohoutů

Autor: Barbora Votavová
Datum: 1. 6. 2020
Foto: Barbora Votavová

Řízek v chlebu se hodí akorát tak na cestu do Chorvatska. Říká kdo?

Vyhlášený karlínský pivovar Dva kohouti má od letošního jara nového souseda. V prostoru někdejšího bistra Grils rozjelo Ambiente svůj Bufet – příjemný a energický podnik, ve kterém se smaží, udí, griluje a připravuje se tu “rychlé jídlo”, za kterým se budete rádi vracet. Otevřeno je tu každý den od 11 do 21 hodin. 

Během koronavirové karantény tu podle návrhu architektky Terezy Froňkové svépomocí předělali interiér. Vznikl příjemný, lehce industriální a vzdušný prostor, ve kterém se budete cítit dobře na rande i s partou kamarádů. K sezení můžete využít také prostornou zahrádku, nebo si jídlo vzít do protějšího podniku. S Dvěma kohouty mají přátelské vztahy, a tak dobroty z Bufetu klidně spláchněte pivem od sousedů.

Kuchyni Bufetu šéfuje Petr Benda, dosavadní kreativní šéfkuchař oblíbených restaurací Lokál. Pod jeho vedením tu připravují chuťově a vizuálně vyladěné pokrmy, které si můžete dát k obědu, večeři, na zobání k pivu nebo si ho vzít s sebou jen tak do ruky. Bufet sází na kvalitu a věří, že v jednoduchosti je krása. Maso pochází z Amasa, kuřata z farmy Štěpánovsko, zeleninu dodává Pesema a mléčné výrobky zase Bio Vavřinec.

Největším tahákem zdejšího menu je řízek v chlebu. České klasice, kterou znáte z rodinných či školních výletů, dali pořádnou péči a udělali z ní mimořádnou pochoutku. Vaše chuťové buňky rozparádí ale i trhané maso, smažené brambory nebo do poslední okurky vychytaný hovězí burger.

Za nás to však na plné čáře vyhrálo prvotřídní carpaccio. Hovězí maso s křenovou emulzí, pažitkovým olejem, uzenou solí a k tomu opečený chleba z Esky. Zkuste ho a už nebudete chtít nikdy jiné.