Karlín Market: Potraviny přímo od farmářů i to nejlepší z místních podniků

Autor: Barbora Votavová
Datum: 29. 6. 2020
Foto: Barbora Votavová

Za farmáři musíte na přelidněnou Náplavku. Říká kdo?!

V Praze najdete téměř dvě desítky míst, kde se konají farmářské trhy. A je jasné, že ani Karlín o ně nemůže být ochuzen! Karlín Market, jak se místní trhy u kostela na Karlínském náměstí nazývají, tu můžete navštívit každý pátek od 8 do 18 hodin nebo sobotu od 9 do 15 hodin. 

Na karlínských trzích vždy nakoupíte čerstvé ovoce a zeleninu, pečivo, vejce, uzeniny, sýry, bylinky, ale také květiny nebo třeba ručně vyráběnou keramiku. Nechybí ani něco k snědku nebo skvělá káva z místních kaváren. O víkendu vám pak návštěvu zpestří i živé hudebním vystoupení.

Stejně jako na jiných trzích, také v Karlíně se farmáři různě střídají. Informace o tom, na jaké prodejce se můžete v daný den těšit, najdete na facebookovém profilu Karlín Market. Stránku se určitě vyplatí sledovat, aby vám neutekly ani další zajímavé akce, které se na trzích konají. Teď o víkendu tu třeba probíhal Festival mezinárodní kuchyně.

A koho byste tu neměli minout? V pátek tu mívá svůj stánek báječné Pekařství Kamenická. V jejich nabídce najdete křupavý kváskový chleba, sladké z listového těsta nebo kynuté buchty jako od babičky. Často tu také můžete potkat třebáňské oleje V presu – za studena lisované oleje z českých semen a v RAW kvalitě. Milovníci sladkého by si zase měli počíhat na výborné Marmelády z Ráje. Jedno je však jisté. Ať už na trhu nakoupíte u kohokoliv, budete mít jistotu , že se vám na stůl dostane jen to nejlepší. 

Na farmářských trzích si kromě jídla užijete i báječnou atmosféru, která tady panuje a kterou v žádném supermarketu nikdy nezažijete. Tu se zapovídáte u zeleniny, jak se daří letošní úrodě, tu v pekařství, kde vám prozradí s čím je jejich chleba nejlepší, pak prohodíte pár slov s baristou z oblíbené kavárny… a domů odcházíte vybaveni kvalitním jídlem a především s úsměvem na tváři.