Grils: Bistro, kde hraje prim šťavnaté maso z ohně

Autor: Barbora Votavová
Datum: 15. 4. 2019

Že stylový podnik neutáhnete jen na “obyčejném” trhaném masu? Tak sledujte!

Jakmile za restaurací, kavárnou či bistrem stojí firma Ambiente, jdete na jistotu. Za skvělým jídlem a perfektním servisem po všech stránkách. V Karlíně najdete takových podniků hned několik – Eska, Lokál, Dva kohouti a také Grils. Bistro, které ještě donedávna připravovalo výhradně grilovaná kuřata na ohni.

Foto: Barbora Votavová

Hned po otevření na konci roku 2017 se dveře v Grils netrhly. Kromě lidí z okolních kancelářských budov a místních obyvatel, kteří do bistra chodili na rychlý oběd, jste na kuřátku mohli o víkendu potkat i rodiny s dětmi.

Jenže pak v Grils v polovině ledna letošního roku vyhořela vzduchotechnika a museli na více než měsíc zavřít. Aby předešli podobným problémům, rozhodli se svůj koncept trochu překopat. Vyzkoušeli nový způsob pečení a vymysleli úplně nová jídla. 

Foto: Barbora Votavová

Trhané kuřecí nebo vepřové, na bramborové kaši nebo v kváskové buchtě z pekárny Eska. To je to hlavní, co vás v “novém” Grils čeká. Díky jedinečnému způsobu pečení je maso šťavnaté, voňavé a plné chuti. Nově ho připravují metodou barbacoa, kdy se maso zprudka opeče na ohni a pak pozvolna dopéká v uzavřených nádobách pod rozžhavenými uhlíky. Tanec chuťových pohárků zaručen!

Ať už se vám více zamlouval původní koncept, nebo spíš fandíte tomu novému, jedno je jisté. Maso v Grils pořád umí! Aby ne, když na vše dohlíží šéfkuchařka Markéta Libánská. Nezapomeňte při návštěvě ochutnat také božské pečené brambory s uzenou majonézou nebo domácí limonády bez chemie a konzervantů na osvěžení.

Foto: Barbora Votavová

Malou vadou na kráse je ale bohužel nové servírování. Jídlo dostanete do papírové misky, abyste si ho mohli pohodlně odnést a sníst v kanceláři, v parku nebo klidně na dvoře u Dvou kohoutů, pivovaru, který sídlí doslova za rohem. To zní super, že? Ovšem tuhle papírovou parádu dostanete, i když zůstanete sedět v bistru.