#jídlove Lukáše Hejlíka. Cucina je volbou pro ty nejnáročnější na poděbradské kolonádě

Autor: Lukáš Hejlík
Datum: 30. 11. 2022
Foto: Adriana Fialová

Poděbrady jsou takovou českou lázeňskou popelkou. Překrásná kolonáda, která vede z impozantního vlakového nádraží až do města, je opravdu působivá, pramen Boček, nádherný park, kašny, zeleň. Ale co Poděbrady v posledních letech neskutečně osvěžilo, je gastro. A zmiňovanou kolonádu pak skupina kolem Tomáše Vrby, která si říká La Place.

Vilémovo pekařství je obchod, kde chcete trávit každé ráno, Café Oliver nabízí šlágry francouzské kuchyně, Náš hostinec se zase opírá o tu českou a dobře čepované plzeňské pivo, uprostřed je pak Cucina. Ta už od prosince 2015 uspokojuje ty nejnáročnější zákazníky. Tohle je přesně ta adresa, kam můžete zajít na skvělé víno, dát si k němu řádně zastařený a připravený steak, ale také čerstvé ryby nebo mořské plody. Tým šéfkuchaře Michala Filipčíka to sází na talíři moc pěkně a menu samozřejmě obměňují.

Cucina jídlo & víno

Zkuste třeba carpaccio z hřebenatek, k tomu krém z pečených jablek a marinované nashi hrušky. Anebo si dejte rovnou seafood pánev, kde najdete slávky, krevety, kalamáry, kambalu, to celé na česneku a rajčatech s chilli a olivovým olejem. Báječným podzimním hlavním chodem pak bude jistě daněk s dýňovým pyré a salátem z pak choi. Lákat vás tam bude ovšem i sladká vitrína.

Ale ještě něčím Cucina, respektive celá La Place vyčnívá – i v době těžké personální krize mají úžasný servis. Však Poděbrady mají také skvělou hotelovou školu! A když je tu pak možnost pokračovat v oboru takovým stylem, který dělá tomuhle řemeslu tu nejlepší reklamu, je to radost zažívat. Tak tam vyrazte a užijte si to!

tip: Daněk, dýňové pyré, pak choi, chilli

T. G. Masaryka 895, 290 01 Poděbrady
@cucina_jidlo_a_vino

Lukáš Hejlík je gastronomický nadšenec a autor knihy Gastromapa Lukáše Hejlíka, 365.