Parlor Café: Kavárna, zmrzlinářství a bar v jednom

Autor: Barbora Votavová
Datum: 8. 4. 2019

Zmrzlina je jenom pro děcka. Říká kdo?!

Už jste slyšeli o pochoutce jménem parlorka? Jde o zmrzlinový sendvič, který si složíte přesně podle svých chutí. Jeden nebo dva kopečky zmrzliny do dvou čerstvě upečených sušenek a k tomu posyp nebo poleva dle libosti. Karlínský podnik Parlor Café je jediný, který v Česku tuto specialitu servíruje.

Foto: Barbora Votavová

Majitelé Michaela Odstrčilová a Lukáš Prokop se inspirovali v San Francisku, kde má tento sladký poklad téměř stoletou tradici. U nás do té doby zmrzlinové sendviče nikdo neznal. A přitom by byl hřích se o takovou dobrotu připravit! 

Parlorku v Karlíně si můžete poskládat z 8 různých příchutí sušenek, 12 druhů zmrzlin a 8 toppingů. Cookies v Parloru přímo pečou, takže vás jejich vůně pohladí na duši hned u vstupu, a za vynikající zmrzlinou stojí Crème de la Crème – král mezi pražskými zmrzlináři. Díky opravdu bohaté nabídce máte rozhodně co objevovat. Ovšem největším uměním je takový sendvič sníst. O manévry se lžičkou se vůbec nepokoušejte, rovnou se do sendviče zakousněte! Jedině tak si vychutnáte dokonalou kombinaci chutí.

Foto: Barbora Votavová

V útulném interiéru, který je dílem architektek Lenky Míkové, Markéty Bromové a designérky Kláry Šumové, můžete vysedávat klidně celý den. Z pomalé snídaně přejdete do odpolední schůzky až do večerního setkání u drinku s přáteli. A nemusíte se ani na chvilku pohnout z pohodlného křesílka.

Ať už ráno nebo večer, v Café Parlor si vychutnáte výběrovou kávu, kvalitní víno, gin s tonikem, domácí dobroty jen tak na chuť i něco většího, když vás přepadne hlad. Za zmínku stojí třeba lívance s avokádem, slaninou a javorovým sirupem ze snídaňové nabídky. Jakkoliv nezvykle tato kombinace zní, funguje perfektně.

Foto: Barbora Votavová