Sedm sladkých hříchů

Autor: Barbora Votavová
Datum: 7. 9. 2020
Foto: Barbora Votavová

Kam zajít, když vás honí mlsná? Toužíte po sladké odpolední siestě? Nebo chcete něčím potěšit/uplatit (vyberte si) svoje kolegy? Seznamte se, tohle je sedmička karlínských podniků, kde podávají ty nej dezerty a zákusky. Protože když hřešit, tak ať to stojí za to! 

Etapa

Pro ty nejvychytanější dezerty zamiřte do Etapy. Bistro blogerů Gabi a Petra alias P&G Foodies potěší všechny náročné mlsouny, dokonce i bezlepkáře, vegany nebo ty, kdo omezují přidaný cukr. Etapa nabízí zdravější verze sladkých pochoutek, ale ani náhodou jim to neubírá na chuti. Na sladkém pultu vždy najdete pestrou nabídku, která se v průběhu týdne mění. Mezi naše favority rozhodně patří cuketový chlebíček s batátovým krémem, skořicové motance s kardamonem nebo specialita jménem cruffin.

Lokál Hamburk

Říkáte si, co ve sladkém výběru dělá Lokál?! Právě tady dostanete jeden z nejlepší větrníků v celé Praze. Takže až si tu budete dávat svíčkovou se šesti, šest týdnů vyzrálý smažák nebo nějakou jinou pořádně mastnou českou klasiku, nechte si tentokrát místečko i na sladkou tečku. Může se stát, že zrovna větrník nebude, ale nezoufejte. Za hřích stojí i kynutý švestkový koláč nebo legendární rakvička se šlehačkou.

EMA

K dobré kávě, dobrý zákusek. V novém espresso baru u metra Křižíkova si pochutnáte na ovocných koláčích s drobenkou, plněných buchtách, kokoskách nebo třeba lineckém cukroví. Zkrátka taková ta poctivá klasika, která vám připomene prázdniny u babičky, potěší na jazyku i na duši. 

Avocado Gang

První avokádová restaurace v Praze to s touhle exotickou surovinou umí báječně na slano i na sladko. Lepší dezerty, ve kterých prim hraje plod hruškovce přelahodného, jinde nenajdete. Nabídka se tu mění, ale pokud narazíte na avokádovo-limetkový cheesecake, jdete do něj! Krémový, svěží a tak akorát sladký.

Proti proudu

Mix domácí české kuchyně a středomořských specialit, to je bistro Proti proudu. Podnik, který zakládala Karolina Konečná, dlouholetá redaktorka časopisu Apetit a autorka Kuchařky z ostrova Sardinie, má nejen vychytané menu, ale také sladkou vitrínu u baru. Ta je každý den plná nádherných dortů i menších zákusků. Je libo poctivý, přesto lehký mrkváč, pravé italské tiramisu nebo třeba krémový cheesecake? 

Můj šálek kávy

Že v Šálku umí perfektní kafe, to se ví. Ale v téhle ikonické karlínské kavárně to skvěle umí i se sladkostmi. Dortíky, cupcaky, koláče… ať už si vyberete jakýkoliv dezert, dáme ruku do ohně, že nebudete zklamaní. Největším tahákem je jejich božský věneček se slaným arašídem. Ten totiž jednou ochutnáte a už nebudete chtít jiný. Strašně dobrý, vysoce návykový!

Eska

Spodnímu patru Esky dominuje pekárna a bistro, kde bude všem mlsounům zrak přecházet. Nejen za sladkým sem Pražané jezdí klidně i přes půlku města. V nabídce tu totiž mají skvělé koláče, nadýchané buchty jako od babičky a především tu ochutnáte nejlepší loupák vašeho života. K němu si nechte připravit voňavou kávu, a máte den jako obrázek.

Jednotlivé soubory cookies můžete níže povolit nebo zakázat. Nezbytné cookies nelze deaktivovat. Tyto cookies jsou nutné pro fungování webových stránek.

Nezbytné soubory cookies
Cookies Typy údajů Účel Doba uchování Příjemci
callow cookies nastavení Ukládá stav souhlasu uživatele s povolením marketingových souborů cookies. 30 dní webový server
cstatus cookies nastavení Ukládá stav souhlasu uživatele s povolením marketingových souborů cookies. 30 dní webový server
Marketing a Analytics
Cookies Typy údajů Účel Doba uchování Příjemci
_pk_id.xxxx.xxxx uživatelské ID Uchovává jedinečné ID uživatele. 7 dní webový server
_pk_ses.xxxx.xxxx relace Uchovává aktivní relaci návštěvníka. 30 minut webový server
Uložit předvolby Povolit všechny soubory cookies