Valentýnské tvarohové blondies

Autor: Lucie Nováková
Datum: 10. 2. 2025

Čokoláda k Valentýnu neodmyslitelně patří. A nemusí jít jen o klasické pralinky nebo čokoládové bonbony. Upečte si s námi světlou variantu čokoládového brownies, které je díky tvarohu o dost vláčnější než klasická podoba tohoto dezertu. 

Ingredience

  • 120 g bílé čokolády
  • 120 g másla + kousek navíc na vymazání formy
  • 2 vejce
  • 250 g tučného tvarohu ve vaničce
  • 100 g cukru
  • 110 g hladké špaldové mouky
  • 1 lžičku kypřicího prášku
  • špetku soli
  • 70 g pistácií nebo jiných oblíbených ořechů
  • 15 g lyofilizovaných malin

Postup

  1. Všechny suroviny vyndejte z lednice alespoň hodinu před přípravou blondies. 
  2. Bílou čokoládu opatrně rozpusťte s máslem. Nechte chvíli zchladnout. 
  3. Formu na blondies vymažte máslem. 
  4. Začnu předhřívat troubu na 170 °C (horní a spodní ohřev). 
  5. Do větší mísy nalijte rozpuštěnou čokoládu s máslem, přidejte vejce a tvaroh. Promíchejte. 
  6. Vmíchejte cukr. 
  7. Přisypte mouku s kypřicím práškem a špetkou soli. Vymíchejte ruční metlou hladké těsto. Není třeba míchat dlouho. Stačí, aby se suroviny spojily. 
  8. Vsypte ořechy a lyofilizované maliny a už je jen krátce vmíchejte. 
  9. Těsto přendejte do formy, uhlaďte. Pečte 40 minut. 
  10. Po upečení je blondies ve středu ještě lehce krémové. Krájejte po zchladnutí. 
  11. Uchovávejte v lednici. 

Velikost formy | čtvercová forma o velikosti 20 × 20 cm

Doba přípravy | 15 minut + pečení