Kde mají nejlepší pánskou módu? V Karlíně! V Gentleman Store!

Autor: Lucie Nováková
Datum: 20. 11. 2023
Foto: Lucie Nováková, archiv Gentleman Store

V polovině října otevřela na Karlínském náměstí dveře velkorysá dvoupatrová prodejna Gentleman Store. Co pánům nabízí? Vše, co moderní muž potřebuje – od pečlivě vybraného oblečení a bot, přes stylové doplňky, po kvalitní kosmetiku. A to není vše! 

Prodejnu jsme navštívili v průběhu října a listopadu. O stěhování do Karlína, rozšíření prodejny, dalších plánech i typických chybách v oblékání jsme si povídali s Petrou Martínkovou a Filipem Proučilem z Gentleman Storu. A to není vše, v závěru článku najdete tipy na vánoční dárky a také exkluzivní slevový kód


Několik let jste měli prodejnu na Žižkově, co vás přimělo se přestěhovat do Karlína?

Otevřít kamennou prodejnu v době, kdy více než rok klesají maloobchodní tržby napříč trhem a zrovna obchody s oblečením jsou zasaženy nejvíc, se může na první pohled zdát riskantní. Nicméně my jsme tento krok plánovali několik let, čekali jsme na okamžik, kdy si budeme svým rozhodnutím naprosto jistí a kdy objevíme ideální prostory, a ten nastal. Celý projekt jsme pečlivě promysleli a připravili tak, aby výrazně zlepšil zážitek z nakupování pro naše zákazníky a zároveň ještě více upevnil naši pozici hlavního hráče s prémiovou pánskou módou a kosmetikou v Česku. 

Prostor, kde nyní jste, prošel velkou rekonstrukcí, speciálně sklepní prostory jsou impozantní. S kým jste prostory připravovali?

Máte pravdu, že sklepní prostory jsou chloubou nové prodejny. Majitel celého objektu měl při rekonstrukci přání, aby výsledek patřil k tomu nejlepšímu, co interiérový design komerčních prostor v Česku nabízí. To jsme samozřejmě rádi podpořili a spojili jsme se s architektonickým ateliérem ORA Architekti, který interiér navrhl. Základním leitmotivem při návrhu interiéru byla mužnost a charakteristiky, které s ní podle architektů souvisí – lehkost, hravost a ležérnost. Tyto tři motivy se prolínají napříč celým interiérem v podobě velkých solitérů i na první pohled nenápadných detailů. 

Na co se můžeme, respektive speciálně pánové, v prodejně nyní těšit?

K dispozici v naší prodejně jsou dvě patra plná pánské módy, kosmetiky a doplňků (pro milovníky čísel – je to zhruba 200 m² nákupní plochy). To znamená, že zákazníci u nás mohou nakoupit kompletně všechno, nemusí už nikam dál. Kromě největší kolekce Barbour v Česku u nás v Karlíně najdete i naše ostatní vlajkové lodě, jako je Bellroy, Beviro, Capt. Fawcett, Berwick a mnoho dalších. Více než dostatek bude i novinek, které rádi objevujeme. Chceme do Česka přinášet to nejlepší ze světové pánské módy. To, co tady není, ale podle nás by být mělo. A protože jsme až příliš často slýchávali přání nakoupit u nás zároveň dárky pro ženy, přidali jsme do nové prodejny i velkou dámskou kolekci Barbour.

Jste schopni vašim zákazníkům nabídnout i individuální poradenství v oblasti stylingu a úprav oblečení?

Ano, po domluvě je to možné. Zároveň jsme jako jedni z mála schopni nabídnout zákazníkům a zákaznicím barevnou typologii, která přesně určí, jaké barvy danému člověku sedí a jakých by se měl vyvarovat. 

Kdybyste měl zmínit 3 typické chyby, kteří muži v byznys oblékání dělají, jaké by to byly?

První chyba: bílé ponožky do bot. Ponožky se vždy ladí k barvě kalhot. Druhá chyba: Bílé tričko pod košili, vždy se nosí tělové. A třetí chyba: naše oblíbené rozepínání saka – sako má být zapnuté, pouze když sedíte, je možné ho rozepnout. Ale jakmile vstanete, zase zapnout.

Nechceme strašit, ale přeci jen Vánoce se blíží. Dal byste čtenářům pár tipů, co by potěšilo karlínského elegána?

Bude těžké vybrat jen pár tipů. Ale určitě cokoliv od Bellroy. Bellroy je mladá melbournská firma, která snoubí krásu s praktičností. Vyrábí primárně přenášedla sahající od nejmenších a nejskladnějších peněženek přes ledvinky a batohy, do města i do přírody. Všechno mají promyšlené do precizních detailů v použití i materiálech.

Jako vánoční dárek se hodí například Sada věčného mládí od naší vlastí značky pánské kosmetiky. Je určena všem dříčům, tátům od rodiny i nočním hýřičům, zkrátka všem mužům, kteří žijí naplno a potřebují, aby tím neutrpěla jejich tvář. Sada Věčného mládí obsahuje Oční sérum mládí, Elixír mládí gel na obličej a lehký hydratační krém a dohromady čistí, vyhlazuje vrásky, hydratuje a omlazuje tvář i ducha. 

Jako náš nejlepší tip vybíráme klasicky střiženou prošívanou bundu od Barbour. Bunda má typické diamantové prošívání po celém těle, praktické vysoké kapsy i promyšlené zapínání.


Děkujeme za milý rozhovor. Pro zpříjemnění nakupování jsme pro čtenáře Říká kdo připravili unikátní slevový kód RIKAKDO10 na 10% slevu. 

Kód platí od 20. listopadu do 24. prosince 2023 na veškerý sortiment na prodejně i na e-shopu.