Nejen valentýnské malinové tiramisu
Datum: 12. 2. 2024
Slavíte Valentýna? Máme pro vás recept na romanticky růžové tiramisu s malinami. Neslavíte Valentýna? I pro vás máme tip, a to na lahodné tiramisu, které vám rozsvítí nejen 14. únor. Tenhle dezert se hodí totiž na každý den!
Ingredience na 3 skleničky
- 1 vejce a 1 žloutek (vizte tip dole)
- 100 ml kávy na bázi espressa nebo filtru
- 250 g mascarpone
- 60 g moučkového cukru
- 15 g lyofilizovaných malin
- 7 cukrářských piškotů
- 100 g čerstvých malin + 100 g malin na dokončení
- 2 lžíce holandského kakaa
Postup
- Vejce vyndáme z lednice alespoň hodinu před začátkem přípravy tiramisu.
- Připravíme si kávu a necháme ji zchladnout.
- Vejce a žloutek dáme do mísy, přidáme cukr a v robotu s balónovou metlou anebo ručním šlehačem vyšleháme do světlé nadýchané pěny. Trvá to asi 10 minut.
- Mezitím v malé misce nadrtíme lžičkou lyofilizované maliny.
- Do vaječného základu vmícháme studené mascarpone a nadrcené maliny. Ideální je vešlehat mascarpone metlou ručně.
- Do každé skleničky rozdělíme 3–4 nalámané piškoty. Piškoty zakápneme polovinou kávy, přihodíme pár čerstvých malin a navrstvíme 1–2 lžíce mascarpone krému.
- Celé ještě jednou zopakuje.
- Posype kakaem a uložíme do lednice. Zdobíme čerstvými malinami.
TIP: Pokud se bojíte syrových vajec, ušlehejte vejce nad vodní lázní. Dávejte pozor, aby se horká voda nedostala k vajíčkům. Teplota vajec by neměla překročit 60 stupňů, jinak hrozí, že se srazí.