Mlsná kavka: Vegetariánská restaurace, která dělá dobré skutky

Autor: Barbora Votavová
Datum: 12. 8. 2019
Foto: Barboa Votavová

Bez masa se tu dobře nají jenom vegetariáni. Říká kdo?!

Ať už jste zarytí vegetariáni nebo si rádi pochutnáte na pořádném fláku masa, Mlsná kavka uspokojí chuťové buňky všech mlsných strávníků. Pod jednou střechou spojuje karlínský podnik kvalitní bezmasá jídla a možnost pracovního uplatnění pro lidi, kteří jsou znevýhodnění na trhu práce. 

Co to znamená? V restauraci dostávají pracovní příležitost a znovu se učí začlenit práci do svého života lidé, kteří mají zkušenost s duševním onemocněním. Restaurace vznikla jako společný projekt Občanského sdružení Green Doors a Filipa Kavky Smiggelse.

Na menu Mlsné kavky, ať už na tom poledním nebo stálém, najdete různorodá jídla sestavená především ze sezónních surovin. Menu se tak přizpůsobuje ročnímu období a nabídce malých českých farmářů. Najdete tu české speciality, těstoviny, lehké saláty, ale i vegetariánské burgery nebo trochu té exotiky v podobě nasi goreng s tofu v arašídové omáčce. Zajímavou vegetariánskou kuchyni pak doplňují kvalitní česká vína a fair trade káva.

Jejich cílem je představit vegetariánská jídla každému, a to se jim daří na jedničku! A právě proto je Mlsná kavka jednou z nejvyhledávanějších vegetariánských restaurací v Praze. Kolem oběda tu tak bývá doslova k prasknutí. Ale pokud nechytíte místo, vyplatí se chvilku počkat, hosté se tu poměrně rychle točí. 

A v případě, že na oběd vyrazíte později a už nestihnete ulovit vámi vyhlídnuté jídlo na poledním menu, nebojte. Milá obsluha v Mlsné kavce si zakládá na ochotě a prozákaznickém přístupu, a tak vám dokáže v kuchyni vykomunikovat jinou alternativu a s prázdným žaludkem určitě neodejdete.