Nejen Bistro: Gastro nebe v podání dvou bratrů-šéfkuchařů, kteří sází na sezónní potraviny
V jednoduchosti je krása, ať už se jídelníčku nebo interiéru týče. Nevěříte?!
Zvenčí nenápadný objekt v blízkosti karlínského kostela ukrývá příjemný prostor k posezení. Ať už na pracovní oběd nebo romantickou večeři. Hned při vstupu vás ohromí velkorysý a nádherně prosvětlený prostor, otevřená kuchyň, hrubě opracované zdi a zajímavé detaily s industriálním nádechem.
U vzniku Nejen Bistra před téměř čtyřmi roky nestála inspirace ze zvučných gastronomických metropolí jako je Londýn nebo New York, ale z Budapešti. Energii tohoto města a kouzlo tamních restaurací chtěli majitelé přenést do Prahy. A tak otevřeli podnik, který sází na základní, sezónní a čerstvé suroviny.
Středobodem jejich kuchyně je Josper – gril a trouba v jednom. Topí se v něm dřevěným uhlím, které má velkou výhřevnost. Jídlo se tak griluje a peče při teplotě 300 stupňů ze všech stran najednou, aby se maso krásně uzavřelo, šťáva zůstala uvnitř a každé sousto bylo naprosto dokonalé. Už se vám sbíhají sliny?
Jídelní lístek nabízí jednoduchý, ale zároveň pestrý výběr jídel. Kromě stálých pokrmů tu najdete i denní menu, vždy jedno jídlo denně a k tomu polévku. Celý týden dopředu si můžete prohlédnout na webu bistra. Drtivou většinu si v kuchyni vyrábějí sami z čerstvých surovin, a tak je menu velmi sezónní, často se mění, není tak obsáhlé a jen málo jídel na něm najdete při další návštěvě. Pokud budete mít štěstí a natrefíte na hovězí kýtu s cuketou, zázvorem, žampiony a uzenou majonézou, vyzkoušejte. Lépe ochucenou grilovanou zeleninou jinde jen tak nenajdete.
Netradiční je svým způsobem také nápojový lístek, kde nejsou typické nápoje od velkých značek, ale místo nich si pochutnáte na kvalitních produktech od menších a lokálních výrobců jako jsou třeba Fritz Kola nebo Dalešický pivovar. A pokud dostanete chuť na něco ostřejšího, vybírejte ze speciálního Gin & Tonic menu.