Miloš Čermák: 10 konspiračních teorií, kterým věří víc lidí, než si myslíte

Autor: Miloš Čermák
Datum: 10. 9. 2020
Foto: Patrik Singer

1) Svět chtějí řídit satanisté a naší jedinou nadějí, že se jim to nepovede, je Donald Trump.

Momentálně asi nejpopulárnější konspirační teorie, která nejrychleji sbírá nové příznivce, je známá pod zkratkou QAnon. To proto, že ji odhalil anonymní člověk používající pseudonym Q. Podle něj jsou nejmocnější lidé světa namočeni do spiknutí, jehož cílem je obchod s bílým masem. A hlavně získávání krve novorozenců, která prominentům tohoto kultu dodává sílu a věčnou mladost. Nebo aspoň zpomaluje stárnutí. Mimochodem, podařilo se rozklíčovat kód, který satanisté používají: „pizza“ znamená mladé chlapce a „pasta“ mladé dívky. Aha, najednou se už maily Hillary Clintonové, kterými si z jedné washingtonské pizzerie objednávala večeře, už nezdají tak nevinné, že ano?! Jak už bylo řečeno, hlavním bojovníkem proti tomuto kultu je Donald Trump. Ti, kteří tuto konspirační teorii udržují při životě, mají pro letošek prý dva cíle: znovuzvolení prezidenta a to, aby se současné hnutí povedlo překlopit v náboženství. Jak je známo a historicky doloženo, lepší byznys neexistuje.

2) Američani nepřistáli na Měsíci.

Bylo to jako ve filmu Kozoroh 1, který ovšem popisoval přistání na Marsu. Ale s Měsícem to prý bylo stejné: všechno se natáčelo v tajných filmových studiích někde v poušti, asi v Arizoně. Většinu zúčastněných pak agenti (CIA, ale i dalších agentur) samozřejmě pozabíjeli. Což moc nesedí s tím, že podle některých byl režisérem těchto falešných záběrů slavný Stanley Kubrick. Zemřel totiž až o více než dvě desítky let později. Kubrick byl vyhlášený svým smyslem pro detail, ale také tím, že do svých filmů rád umísťoval drobné, většinou lidmi nepozorovatelné „nápovědy“. Po těch v záznamech přistání Apolla 11 a dalších posádek se samozřejmě pátrá. Nějaké stopy a stíny jsou (a to i doslova, hodně se řeší to, jaký stín vrhají kosmonauti či další předměty na povrchu Měsíce), avšak zatím je pátrání neúspěšné. Předním konspirátorem falešného přistání je Bart Siebel, který o něm napsal několik knih a natočil několik filmových dokumentů. Nejvíc se však nakonec proslavil tím, že mu Buzz Aldrin – muž číslo dva na Měsíci – dal ve dvaasedmdesáti letech v roce 2002 pěstí do nosu.

3) Princeznu Dianu zavraždila královská rodina.

Což je celkem logické, protože příslušníci královských rodin umírají zásadně buď na sešlost věkem, nebo předávkování drogami. První konspirační teorie se objevila v australských novinách, které vyšla doslova několik hodin po smrti Diany na následky nehody 31. srpna 1997. Následovaly stovky a tisíce dalších.

4) Nejbohatší Čech Kellner neexistuje, lépe řečeno je to figurka nastrčená Václavem Klausem.

To aby to nevypadalo, že se v Česku na žádné pořádné konspirace nezmůžeme! Jsme malý, ale hrdý a kreativní národ v srdci Evropy. Bývalý premiér a prezident je podle této konspirační teorie skutečným vlastníkem finanční skupiny PPF. Nahrává tomu to, že Petr Kellner si víc než velká většina ostatních bohatých Čechů chrání soukromí, a víme o něm tudíž velmi málo.

5) Listopad 1989 vymysleli v Prognostickém ústavu.

Tam vznikly základy dohody o rozdělení moci a privatizovaného majetku, ke kterému došlo v devadesátých letech. Ústavem založeným a řízeným Valtrem Komárkem opravdu prošla řada politiků i vysokých státních úředníků, ale vliv této teorie slábne. Přece jen nelze popřít, že se zároveň stala řada důležitých věcí i ve světě, například pád Berlínské zdi či pozdější rozpad Sovětského svazu, a tak daleko asi prsty českých prognostiků nesahaly.

6) Letadla nás práškují a tím se obyvatelstvo udržuje pod kontrolou.

Teorie tzv. chemtrails vznikla relativně nedávno, v druhé polovině devadesátých let. Je asi první velkou konspirační teorií, která se rozšířila díky webu. Podle ní nejsou bílé čáry za letadly kondenzační (tedy tvořené vodními párami), nýbrž obsahují nebezpečné chemikálie. Různé verze se liší tím, jaké tyto chemikálie jsou, co mají způsobovat a kdo to celé organizuje. Jisté je jedno: pomáhá obyčejný ocet. I v Česku prý kvůli těmto teoriím o trochu, ale přece jen znatelně stoupla jeho spotřeba.

7) Atentát na Kennedyho.

Kdyby se význam konspiračních teorií měřil počtem napsaných knížek, natočených filmů či sumou, kterou se tímto způsobem podařilo vydělat, pak by smrt Johna F. Kennedyho v roce 1963 v Dallasu byla zdaleka nejúspěšnější konspirační teorií v historii (když pomineme třeba zmrtvýchvstání a nanebevzetí Ježíše, ale ty se v této souvislosti většinou vyloženě neuvádějí). Problém je v tom, že hladových krků, a tudíž i vytvořených teorií je příliš mnoho. Že Kennedyho zavraždila FBI či to, čemu se dnes přezdívá „deep state“ (rozuměj vládní struktury, jejichž moc občas zvolení politici narušují). Že prezidenta zastřelil manžel některé z žen, s kterými měl tento vyhlášený proutník poměr. Že za plánem byli odpůrci nebo i příznivci kubánského revolucionáře Fidela Castra. Dokonce že si atentát na sebe zorganizoval sám Kennedy. A tak dál…

8) Mimozemšťani přistáli, jsou s námi v kontaktu, ale většině obyvatel Země to politici bohatých zemí tají.

Nebo možná dokonce jen američtí politici. Vše je koordinováno z tzv. Oblasti 51 (Area 51), kde je vojenská základna. Ta není na žádných mapách a je nejpřísněji střeženým objektem na světě. Někteří autoři konspiračních teorií jdou dokonce tak daleko, že přesnou polohu podle nich neznají ani všichni na Zemi operující mimozemšťané, nýbrž pouze jejich nejvyšší velitelé.

9) Obchody s matracemi jsou ve skutečnosti pobočky tajné vládní organizace.

Zejména v Americe je tolik obchodů s matracemi, že to vzbudilo pozornost mnoha konspiračních teorií. Jde údajně o tisíce obchodů, v  některých městech je jich dokonce tolik, že jsou na dohled od sebe. Kolikrát za život člověk kupuje matraci do postele? A opravdu se všechny obchody uživí jen tímhle byznysem? Přemýšlejme!

10) Sítě 5G jsou nástrojem na finální zotročení lidstva.

Ono je to trochu jako s těmi chemtrails, ale nesmíme zapomenout, že jsme už v jednadvacátém století! Práškování letadel je ve znamení století dvacátého. Nehledě na to, že chemikálie musíte do letadel neustále doplňovat a domlouvat se s piloty, aby na palubní desce nezapomněli v pravou chvíli tlačítko CHEMTRAILS vždy zmáčknout. Kdepak, doba pokročila, a tak je tu nový projekt pod pláštíkem toho, že telekomunikační operátoři zavádějí novou, v pořadí pátou generaci mobilních sítí. Tato konspirační teorie ukazuje, jak jsou autoři tohoto žánru kreativní a pohotoví. O 5G jsme slyšeli hrozné věci už před rokem. Ale teprve když se zároveň objevila pandemie koronaviru, nabralo to ty správné grády. Ano, vysílače pro sítě 5G jsou tím „médiem“, kterým se virus globálně šíří. Cože? Že říkáte, že se pandemie dnes šíří i tam, kde ještě žádné vysílače nejsou? A dlouho nebudou? Vidíte, jak nám všichni lžou.