Cafe Frida: Chutě Mexika v srdci Karlína

Autor: Barbora Votavová
Datum: 5. 10. 2020
Foto: Barbora Votavová

Nemůžeš vařit to nejlepší z mexické kuchyně a k tomu poctivé české polévky. Říká kdo?!

Na oběd i večerní drink, na skvělé nachos i kvalitní rum. Cafe Frida je tu pro všechny milovníky mexické kuchyně, dobrého jídla, dobrého pití a pohodové atmosféry. Podnik pojmenovaný po jedné z nejslavnějších malířek Fridě Kahlo patří mezi vyhlášené karlínské legendy, tak si ho zapište na seznam povinných návštěv. Žije to tady kolem poledne i ve večerních hodinách.

Prostornou restauraci s prima zahrádkou najdete přímo na Karlínském náměstí, poblíž kostela. V Cafe Frida vás uvítá (pod rouškou) vždy usměvavá obsluha, příjemný retro interiér a vůně mexických specialit. Pochutnáte si tu na nachos, burritos, quesadillas, tortilách i poctivých burgerech. Navíc za ceny, které jsou na Karlín a centrum Prahy celkem příjemné. 

Ve všední dny si sem můžete zajít na polední menu, které je pro každý den trochu jiné. Vždy je tu na výběr ze dvou jídel (z toho jedno vegetariánské) a české polévky. Od bramboračky, přes kulajdu až po zelňačku. Pokud se vám zrovna s polední nabídkou netrefí do chuti, no problema, můžete vybírat i ze stálého menu.

V Cafe Frida rozhodně nedáme dopustit na nachos – křupavé kukuřičné lupínky zapečené s pořádnou porcí sýra, doplněné čerstvým koriandrem, domácí rajčatovou salsou a bylinkovou zakysanou smetanou. K večernímu pivu? Ideál! Pokud si sem vyrazíte na oběd, vsaďte spíš na některý z burgerů nebo na quesadillas s trhaným masem. Velká 12” tortilla plněná grilovanou zeleninou, goudou, cheddarem a masem vás perfektně zasytí, ale nazaplácne.

Jen pozor. Až sem vyrazíte, mějte s sebou hotovost. Karty tu bohužel neberou.