Hong Kong: Malý kousek Asie v Karlíně

Autor: Barbora Votavová
Datum: 29. 4. 2019

Asijských restaurací je v Praze tolik, že už žádná nedokáže překvapit. Říká kdo?!

Netřeba čínskou čtvrť v Praze. Stačí, když si zalezete do bistra Hong Kong v Thámově ulici, jen několik desítek metrů od stanice Křižíkova, a můžete si od rána do večera vychutnávat moderní asijskou gastronomii plnou tradičních chutí, čerstvých surovin a pestrých barev. Od snídaně až po večerní drink.

Foto: Barbora Votavová

Hong Kong otevřel téměř před rokem a dveře se tu celou dobu netrhnou. Příjemný interiér kombinuje lehce industriální styl s asijskými prvky a nabízí spoustu míst k posezení ve dvou i ve větší skupince. Hodí se tedy jak na společný oběd s kolegy, tak na formálnější schůzku s klientem. 

Na denním menu je vždy připravena polévka a jedno hlavní jídlo, které se mění každý všední den. Oběd vás tu i s polévkou vyjde zhruba na 200 korun, večer si za jídla však trochu připlatíte. Týdenní nabídku jídel vidíte dopředu na jejich webu nebo instagramu, a tak si můžete dle chuťových preferencí vybrat, který den se do bistra vypravíte. Ale pozor, doporučujeme vyrazit na obědovou pauzu s předstihem. Denní menu mizí vzhledem k oblíbenosti podniku a počtu karlínských hladových krků opravdu rychle.

Foto: Barbora Votavová

Nebojte se ale, že se pak v Hong Kongu nenajíte. Naopak! Královsky! Ve stálé nabídce najdete několik předkrmů, velké vydatné saláty, poctivé polévky, které s přehledem nahradí hlavní jídlo, maso, několik jídel s nudlemi i něco k zakousnutí pro vegany. Nechybí tu tradiční kantonská kachna, křupavý bůček nebo Kung Pao. Velkou lahůdkou jsou i gyozi knedlíčky s nakládanou zeleninou a shitake nebo domácí zázvorová limonáda, která vyžene všechny bacily z těla.

Foto: Barbora Votavová