Valentýnské tvarohové blondies
Datum: 10. 2. 2025
Čokoláda k Valentýnu neodmyslitelně patří. A nemusí jít jen o klasické pralinky nebo čokoládové bonbony. Upečte si s námi světlou variantu čokoládového brownies, které je díky tvarohu o dost vláčnější než klasická podoba tohoto dezertu.


Ingredience
- 120 g bílé čokolády
- 120 g másla + kousek navíc na vymazání formy
- 2 vejce
- 250 g tučného tvarohu ve vaničce
- 100 g cukru
- 110 g hladké špaldové mouky
- 1 lžičku kypřicího prášku
- špetku soli
- 70 g pistácií nebo jiných oblíbených ořechů
- 15 g lyofilizovaných malin
Postup
- Všechny suroviny vyndejte z lednice alespoň hodinu před přípravou blondies.
- Bílou čokoládu opatrně rozpusťte s máslem. Nechte chvíli zchladnout.
- Formu na blondies vymažte máslem.
- Začnu předhřívat troubu na 170 °C (horní a spodní ohřev).
- Do větší mísy nalijte rozpuštěnou čokoládu s máslem, přidejte vejce a tvaroh. Promíchejte.
- Vmíchejte cukr.
- Přisypte mouku s kypřicím práškem a špetkou soli. Vymíchejte ruční metlou hladké těsto. Není třeba míchat dlouho. Stačí, aby se suroviny spojily.
- Vsypte ořechy a lyofilizované maliny a už je jen krátce vmíchejte.
- Těsto přendejte do formy, uhlaďte. Pečte 40 minut.
- Po upečení je blondies ve středu ještě lehce krémové. Krájejte po zchladnutí.
- Uchovávejte v lednici.


Velikost formy | čtvercová forma o velikosti 20 × 20 cm
Doba přípravy | 15 minut + pečení