Tipy na cviky v kanceláři, u kterých nebudete vypadat, že cvičíte

Autor: Tereza Vlková
Datum: 27. 4. 2022

Jak udržet tělo fit, když už zase trávíme mnohem více času v kanceláři? Cvičit v kanclu! Že to nejde? Že se vám kolegové budou smát? Říká kdo?!

Návodů, jak vstát od stolu a protáhnout se v kuchyňce, je na internetu k nalezení spousta. Ale jde to i jinak. Co když musíte být na callu, a přitom se vás to tak úplně netýká… Tento čas si přímo říká o nějaké smysluplné využití! Třeba si zcela nepozorovaně zaposilovat.

Nejdřív ta jednodušší část. Cviky, při kterých se hýbe spodní polovina těla – ta schovaná pod stolem.

Výpony na špičkách

Doporučujeme zvláště pro ty, kdo chtějí na léto vyladit tvar svých lýtek. Kolena držte v pravém úhlu, chodidla mějte položená celou plochou na podlaze. Následně zvedejte nohy na špičky a pokládejte zpět.

Přednožování

Náš tajný tip na spodní část pekáče buchet a zadek jak z latinské Ameriky! Seďte vzpřímeně na židli, obě chodidla položená na podlaze. Se zaťatými břišními svaly pomalu zvedejte střídavě jedno a druhé lýtko až do horizontální polohy. Kdo si chce cvik výrazně zefektivnit, může přednožovat snožmo.

Protažení hýžďových svalů

Cvičení není jen posilování – nezapomínáme ani na protažení zkrácených sedacích svalů, a proto zařadíme i tento cvik. V sedě na židli si položte pravý kotník na levé koleno, koleno zvednuté nohy tlačte lehce směrem dolů a následně se mírně předkloňte. Svaly neprotahujte přes bolest a obě nohy samozřejmě vystřídejte.

A teď ta trochu složitější část – jak v kanceláři nenápadně posílit horní polovinu těla?

Mírné záklony

Sedněte si na přední hranu své židle, zpevněte střed těla, držte rovná záda a lehce se zakloňte. Během výdrže v poloze nezapomeňte plynule dýchat! To by mělo také pomoci tomu, aby na vás kdokoli cvičení okamžitě při pohledu na váš obličej nepoznal. Pokud si chcete cvik o něco ztížit, můžete k záklonu přidat i zvednutí nohy kousek nad podlahu.

Propady na opěrkách židle

Tohle trochu zavání tím, že někdo vaši vedlejší aktivitu odhalí, ale stále jste na svém pracovním místě, stále vidíte na monitor – za nás se to počítá! V sedě na židli položte dlaně na opěrky a chodidla mírně od sebe na podlahu. Napřimte paže, zvedněte zadek ze židle a následně pokrčením loktů pouštějte celé tělo o něco níže a zase vracejte výš. Dávejte pozor, aby vám židle nepodjela!

Rotace na židli

Taky vám jako malým říkali netoč se na té židli? A teď to říká kdo?! V sedě na otočné židli zpevněte střed těla, chyťte se rukama za hranu stolu a nadzvedněte chodidla z podlahy. Následně se pomocí svalů břicha začněte pomalu otáčet na jednu i druhou stranu tam a zpět. Neznáme lepší kancelářskou přípravu na plavkovou sezónu!

Doufáme, že vás náš téměř kompletní kancelářský workout inspiruje a že brzy uvidíme v River City Prague víc rotujících židlí.