Kam v Karlíně na rande
Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Takže když už na rande, tak rozhodně na něco dobrého. A kam jinam než do Karlína? To je totiž hotový ráj plný randících podniků. Koukejte!
… na první rande
Jestli jiskra nepřeskočí v podniku, co se jmenuje Proti proudu a hlavním motivem interiéru je elektrické spojení, tak to rovnou zabalte. Příjemné bistro, které najdete kousek od tramvajové zastávky Urxova, je ideální na první oťukávání se, kdy se ještě moc neznáte a nevíte, co má ten druhý rád. V Proti proudu si můžete dát něco dobrého (od snídaně až po večeři) a v klidu si popovídat. A když vám spolu bude jó dobře, můžete se tu zdržet až do večera a dát si sklenku (nebo celou láhev) vína.
… když to chce ON vyžehlit
Jestli potřebujete u své drahé něco žehlit, musíte se vytáhnout s opravdovou peckou a zároveň si nemůžete dovolit příliš riskovat. Vsaďte proto na ještě neokoukanou restauraci Spojka Karlín v kancelářské budově Praga Studios. Servírují tu ve všech směrech vymazlenou mezinárodní kuchyni, na které si pochutnají vegetariáni, vegani, bezlepkáři, milovníci masa i ty nejmlsnější partnerky. Na rande sem doporučujeme zajít především večer, kdy je interiér plný pokojových rostlin opravdu nádherně nasvícený a vytváří naprosto kouzelnou atmosféru.
… když to chce ONA vyžehlit
Pokud se před ním chcete vytáhnout, schovejte si nápady na echt romantický večer na jindy. Chlapa beztak nejlíp utáhnete na pivo a flák masa. Víme, stereotypy jsou zlo, ale ruku na srdce… kdo by odolal kombu Grils a Dva kohouti? Takže dámy, postup je následující. Nejdřív ho vezměte do Grils na šťavnaté maso z ohně a pečené brambory s uzenou majonézou, a pak to jděte přes dvůr spláchnout ke Dvěma kohoutům jejich ležákem, který se vaří jen pár metrů od výčepu, nebo pivem z pivovaru Matuška. Slibujeme, že po téhle náloži dokonalosti vám odsouhlasí i to, co nechce.
… když jste spolu už sto let
Stejně jako jídlo, i vztahy je potřeba dobře okořenit. Takže jestli jste spolu už plus mínus sto let (nebo se tak minimálně cítíte), chce to rozproudit chuťové buňky a zkusit něco nového. Zajděte si proto do první avokádové restaurace v Praze, za kterou stojí Karolina Konečná, jedna z nejvýraznějších osobností české gastro scény. Avocado Gang vám představí exotickou surovinu v úplně novém světle. Na slano, na sladko, pokaždé vychytanou do posledního detailu ať už se chuti nebo vzhledu týče. O jídle z Avocado Gangu budete básnit minimálně dalších sto let!
…. když chcete vsadit na jistotu
Žádné riskování, žádné gastro trendy, co zrovna frčí na Instagramu. Zkrátka a dobře když hledáte “jenom” dobrou restauraci, kde vám bude příjemně, výborně tam vaří, můžete si jednoduše rezervovat stůl a zároveň si kvůli večeři pro dva nemusíte brát v hypotéku na třicet let, jděte do Nejen bistra. Zavedený karlínský podnik láká na perfektní chutě i servis. Vaří tu z čerstvých a sezónních surovin, a tak málokteré jídlo najdete v menu i při další návštěvě. Můžete se ale spolehnout, že si tu pokaždé královsky pochutnáte. A jejich speciální Gin & Tonic menu je jen třešničkou na závěr každého povedeného rande.