Kro Bistro & Bar: Nejlepší grilovaná kuřata, signature drinky i prostorná zahrádka
Grilované kuře patří akorát tak do zlatých devadesátek. Říká kdo?!
Po Vinohradech se nově může i Karlín těšit z moderního bistra, kde připravují ty nejlepší grilovaná kuřata. Nejnovější přírůstek do Kro rodiny se usídlil kousek od metra Křižíkova, na Sokolovské ulici. Až na neděli mají otevřeno každý den od 11 do 15 hodin a od 16 do 23 hodin.
Podniky pod značkou Kro (čtěte jako “krů”) jsou na pražské scéně jedním z nejnovějších objevů. Ať už zajdete do bistra na Vinohradské, sousední kavárny a pekárny nebo do nejnovějšího bistra v Karlíně, bude vám okamžitě jasné, že tady je jídlo tou největší vášní. Kro zhmotňuje současné gastronomické trendy. Používají tu tradiční i moderní postupy (od fermentace přes sušení) a z omezeného množství kvalitních surovin umí vytřískat ty nejlepší jídla plná do detailu vyladěných chutí. Navíc tak, aby se co nejvíce minimalizovali plýtvání. Nic není překombinované nebo samoúčelné, každá surovina na talíři má svůj smysl.
Sezónní zeleninu a ovoce berou od pěstitelů z farmářských trhů na Jiřáku, kvalitní drůbeží maso je pak ze Sedlčanské farmy Druhaz. Kuřata nakládají v Kro do jejich božské signature marinády, založené na fermentované kořenící směsi, která tak zaručí dokonalou souhru chutí z rotisserie grilovaných kuřat. A stejnou péči, jakou tu věnují masu, se dostává také zelenině. Stačí jediná ochutnávka a pochopíte, proč se tu méně jak za 200 korun nenaobědváte.
Ať už si na menu vyberete cokoliv, nemůžete šlápnout vedle. Pro seznámení s Kro kuchyní doporučujeme klasiku – čtvrtku grilovaného kuřete s pečenými brambory a k tomu třeba uzenou majonézu. Blaho! Geniální je ale také kombo s trhaným kuřecím, jasmínovou rýží a pečenou zeleninou. A co teprve jejich kimchi, hranolky nebo smažené kuře v bramborové housce! Přiznáváme, výběr není ani trochu snadný, ale o to častěji sem můžete chodit. Ať všechnu tu parádu ochutnáte.
I když je maso alfou a omegou Kro menu, na své si přijdou také vegetariáni. Dejte konec smaženým sýrům, tady jsou zeleninová jídla těm s masem zcela vyrovnaná. Co byste řekli třeba na tempeh upečený na hnědém másle dochucený zredukovaným zeleninovým glazé a podávaný se salátem z divokých bylinek?
Oproti vinohradské pobočce, funguje ta karlínská rovněž jako bar. Nápojovému lístku vévodí signature alko i nealko drinky. Můžete se je bez okolků vychutnat k obědu, nebo si zpříjemnit letní večer na zahrádce.
A až tu budete sedět a vychutnávat, můžete přípravu pokrmů i drinků sledovat za barovým pultem do otevřené kuchyně.