Kasárna Karlín: Kavárna, kino i galerie v jednom!

Autor: Barbora Votavová
Datum: 19. 8. 2019
Foto: Barbora Votavová

Kultura, sport, umění a jídlo, to nejde dohromady. Tvrdí kdo?!

Tohle místo má všechno. Posedíte si v kavárně, zkouknete nějaký kultovní biják pod širým nebem, děti se tu vyřádí na pískovišti, sportovní nadšenci vypustí duši na beach volejbale nebo badmintonu, fanoušci umění se zase pokochají na některé z pravidelných výstav a všichni (kromě dětí samozřejmě) si pak můžou společně zatancovat v místním klubu Garáže, kde se konají koncerty a další hudební akce.

Bývalé karlínské kasárny se proměnily v kulturní oázu před několika málo lety.  Areál byl poprvé otevřen veřejnosti při příležitosti 200. výročí Karlína v červnu 2017. A od té doby se tu tedy dějí věci! Především v letních měsících se tu střídá jeden zajímavější program za druhým, který se vyplatí sledovat na jejich webu nebo facebooku.

Akce se v Kasárnách střídají, ale co tu zůstává je příjemný podnik s příhodným názvem Kavárna Bazén. Dříve tu totiž byl armádní bazén a převlékárny. Stačilo ale pár šikovných rukou, jeden super nápad a prostor se proměnil v útulnou kavárnu s širokou nabídkou nápojů a malého občerstvení. Dát si tu můžete celkem dobré kafe, vychlazené pivo, klasické alko, nealko nápoje i skvělé PiuPiu limonády. Pokud vás přepadne mlsná, zkuste Otíkův utopenec nebo Tondův nakládaný hermelín.

Ať už si v kavárně sednete jen tak s kamarády, s prací a počítačem nebo se třeba pustíte do čtení knížky z místní knihovny (platí tu heslo “vezmi si, co chceš – přines,co nechceš”), nezapomeňte se vypravit omrknout vypuštěný bazén, který tu teď slouží jako prostor pro různé přednášky, autorská čtení nebo pravidelné výstavy.